Australien skal være med i Eurovision - igen

Sidste år blev det annonceret, at Australien skulle deltage i Eurovision Song Contest i anledning af showets 60 års fødselsdag. Det blev beskrevet som en 'one time thing', fordi australierne er vilde med sangkonkurrencen. Men nu har Australien fået lov til at deltage igen i år. 

Det skriver European Broadcasting Union (EBU), som er organisationen bag Eurovision Song Contest, i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

- Den feedback, som vi fik fra seerne, fans, presse og tv-selskaberne efter Australiens deltagelse i Wien var overvældende positiv, siger Jon Ola Sand, Executive Supervisor for konkurrencen på vegne af EBU i pressemeddelelsen.

Australiens deltagelse fik ellers kritik af flere, fordi Australien tydeligvis ikke er en del af Europa, som traditionelt har været geografisk udgangspunkt for konkurrencen.

Vil udvikle konkurrencen
Årsagen til, at Australien har fået lov til at deltage i konkurrencen i år, er, at EBU tænker store tanker om konkurrencens fremtid. 

- Vi er overbeviste om, at Melodi Grand Prix har potentiale til at udvikle sig organisk ind i en ægte global begivenhed. Australiens fortsatte deltagelse er et spændende skridt i den retning, siger Jon Ola Sand.

Reaktionen blandt folk på Facebook er meget forskellig. Campbell D. Craig skriver blandt andet:

- Latterligt. Sidste år var det en sjov idé. At have dem igen er bare en dum idé. Konkurrencen bliver mere og mere dum hvert år. Farvel Eurovision Song Contest, du var bragende, men nu er det bare en joke. 

- Til alle derude, som siger: 'Men Israel, Armenien, Georgien og Azerbadjan er heller ikke i Europa, og derfor er det okay, at Australien deltager'. Tænk på det her: De lande er meget tæt på den Europæiske grænse, og Australien er meget langt væk fra Europa. Kære Eurovision: Stop det, før det går galt, skriver Lasse A. Lundgreen.

Men der er også positive røster blandt dem, der ønsker Australien velkommen. 

- Gode nyheder! De var et af de bedste bidrag sidste år (hvis ikke den bedste), og de andre lande er virkelig nødt til at forbedre deres bidrag. Eurovision har deltagere fra alle lande, der kan modtage EBU, ligesom Australien. Lad være med at være en hater, flere lande - mere sjov!, skriver Koen Frederik Smit. 

Skal deltage på lige fod
Sidste år fik Australien en direkte plads i finalen, men i år skal de konkurrere på lige fod med de andre deltagerlande. 

Det var Guy Sebastian, der sidste år repræsenterede Australien i Eurovision Song Contest. Der sang han 'Tonight Again' og endte med den på en 5. plads. 

Australien vil ligeledes deltage i børnenes Eurovision Song Contest. 

Øverst i Artiklen kan de se Guy Sebastians optræden ved Eurovision Song Contest.