Kendte

Bengt Burg fylder 70 år: Fejrer det med Carina og Dennis fra Lykkehjulet

De fleste af os har set det legendariske quizshow  'Lykkehjulet', som hittede blandt TV 2's seere i 13 år.

Fredag fylder programmets mangeårige vært Bengt Burg 70 år, og det fejrer han med sine bedste venner. 

- Dagen skal fejres med en dejlig lammekølle. Det bliver meget stille og roligt sammen med en lille, snæver kreds, siger Bengt Burg, som var vært på 'Lykkehjulet' fra 1988 til 2000. 

Han afslører, at blandt den snævre kreds er den legendariske bogstav-vender i 'Lykkehjulet', Carina Jensen, og speakeren Dennis Johannesen. De to blev gift efter programmet og har i dag børn sammen. Og så er parret et af Bengt Burgs tætteste venner. De har siden deres tid på 'Lykkehjulet' haft et helt særligt bånd sammen og ses jævnligt.

- Når man optræder sammen i så mange år uden nogen form for sikkerhedsnet, så bliver der oparbejdet en dyb, grundlæggende tillid og fortrolighed. Det, tror jeg, er noget, man sjældent oplever, siger Bengt Burg, der bor i Hornbæk.  

Folk genkender mig stadig

 Selvom det efterhånden er mange år siden, vi har oplevet Bengt Burg på skærmen, er han i den grad stadig aktiv. I dag driver han sammen med sin kone, Bente Burg, virksomheden Vildmedhonning.dk. Derudover lever han af at være kommunikationskonsulent, og han nyder stadig at kunne holde sig i gang - også selvom det ikke er på skærmen.

- Jeg savner ikke at lave 'Lykkehjulet', men jeg mindes det som en rigtig god tid, siger Bengt Burg og tilføjer:  

- Der er stadig folk, som genkender mig på gaden, og det er hyggeligt. På den måde bliver jeg mindet om tiden på 'Lykkehjulet'.

Behøver ikke gøre mig fortjent til folks respekt

Programmet skabte dansk tv-historie og blev en bragende succes med mellem 1,3 og 1,6 millioner seere per udsendelse. Ifølge Bengt Burg har tiden som vært på 'Lykkehjulet' haft en stor betydning for hans efterfølgende virke som kommunikationskonsulent.

- Vi gjorde meget ud af være naturlige og fremstå troværdige på 'Lykkehjulet', og det smitter af den dag i dag. Vi snød ikke i 'Lykkehjulet', og man kunne stole på os. Det har en meget positiv genklang den dag i dag, hvor det er min opfattelse, at mange nærer stor tillid til mig. Jeg behøver ikke gøre mig fortjent til respekt, siger Bengt Burg.

I videoklippet øverst kan du genopleve Bengt Burg som vært på Lykkehjulet