Kendte

Rasmus Seebach: Musikken er min største kærlighed nogensinde

Han er uden tvivl en af Danmarks største kunstnere.

Popsnedkeren Rasmus Seebach har adskillige kæmpehits bag sig og har forlængst markeret sig som en musiker, der er kommet for at blive. Mest af alt fordi, at han ikke kan leve uden at spille musik!

- Min største kærlighed nogensinde er mit forhold til musikken, det kan jeg slet ikke kontrollere selv. Det er noget, jeg simpelthen ikke kan lade være med, fortæller en åbenhjertig Rasmus Seebach, da TV 2 møder ham i hans hjem.

Her sætter han sig ved sit klaver og giver en smagsprøve på sangen 'Flyv Fugl', der er første single fra hans nye album - og selv samme sang, som fik tårer til at trille, da han for første gang optrådte med den live til 'Knæk Cancer'-indsamlingsshowet for et par uger siden.  

Drømte om at blive fodboldspiller

Selv er den 35-årige sangstjerne ikke i tvivl om, at han har arvet sin musikalitet fra sin far, Tommy Seebach. Og glæden ved musik viste sig tidligt i Rasmus Seebachs liv. 

- De gange, hvor jeg kunne snige mig ind for at spille på min fars klaver, så var det jo ikke fordi, at jeg troede, at jeg en dag skulle skrive sange. Så var det bare fordi, jeg syntes, det var ligeså sjovt som at spille fodbold. Det meste af min ungdom havde jeg en drøm om at blive fodboldspiller, siger Rasmus Seebach.

Fodbolddrømmen blev dog hurtigt lagt på hylden til fordel for musikken. I 2009 brød Rasmus Seebach igennem med sangen 'Engel', og siden da er det gået slag i slag. Det er dog ingen overraskelse for barndomsvennerne, at det skulle gå sådan.

- 'Se min kjole' er umiddelbart den sang, jeg har hørt ham spille allerflest gange, og den blev sunget på gader og stræder. Den blev spillet på vej i byen og på vej hjem fra byen til folk, man mødte på gaden, for at frembringe lidt smil og glæde, siger barndomsvennen Philip Bo Chræmmer Jørgensen.

Prøver at være ét sted ad gangen

Meget tyder på, at det var fornuftigt af Rasmus Seebach at blive ved med at synge - danskerne er vilde med hans melodier, og han er blevet kåret som den hurtigst sælgende danske kunstner nogensinde. Rasmus Seebachs seneste album 'Ingen kan love dig imorgen' er netop blevet certificeret 10 gange platin for 200.000 solgte eksemplarer. På trods af sin store succes prøver sangstjernen dog på at tage en dag ad gangen. 

- Jeg har selv haft nogle år, hvor jeg gerne ville en del af det hele og prøvede på at være flere steder på én gang. Men jeg har fundet ud af, at jeg faktisk føler, man går glip af meget mere på den måde, end hvis jeg bare vælger et sted at være, siger han. 

Det genkender barndomsvennen Johannes Nederby Falbert:

- Han kan godt læne sig lidt tilbage og sige: 'Åh, hvor har vi det godt'. Han vil minde sig selv og os andre om, at vi skal leve i nuet, være glade og leve i øjeblikket, fortæller han.

Rasmus Seebach tager sig dog stadig tid til at være der for sine fans. Fredag aften har han inviteret nogle af sine største fans med til release-party og intimkoncert i Go' aften Danmarks studie på Hovedbanegården. Jes Dorph Petersen er vært, og han taler blandt andet med Rasmus Seebach om, hvordan det er at skulle leve op til den store betydning, han har for sine fans.