Kendte

Linse Kessler har lagt livet om: Mine hunde holder mig ude af fængslet

Se hele interviewet med Linse Kessler på TV 2 PLAY

Det er slut med fængselsophold for den ellers iltre Linse Kessler. Selv om livet inden for murene angiveligt har været gode for hende, holder hun sig nu på måtten - blandt andet for sine hundes skyld.

- Mine hunde og det liv, jeg lever ... jeg vil sige, at jeg helst vil være herude, fortæller hun i et interview i forbindelse med udgivelsen af hendes nye bog 'Slap dog af', der kommer på gaden tirsdag.

- Så jeg bliver nødt til at tænke en lille smule mere fornuftigt.

Gider ikke savne mere

Linse Kessler har i alt siddet i fængsel i syv år. En straf fik hun for at stikke en kvinde ned, som havde blandet sig i en strid, Linse havde med en ekskæreste, der var rocker. Dommen lød på to år.

Før fængselsstraffen for knivstikkeriet, havde Linse Kessler også fået domme for vold, hashsmugling og ulovlig våbenbesiddelse.

- Det er ikke fedt at være væk hjemmefra og væk fra min datter og mine hunde og min mor og min bror. Man savner meget. Nu er jeg blevet ældre, og det gider jeg ikke mere.

Den tid, hun har tilbragt i fængsel, har dog ikke været ulidelig for den senere tv-stjerne fra 'Familien på Bryggen'. Man "får ro i skallen" af at sidde inde, fortæller Linse Kessler, der havde taget en af grundene til at opføre sig godt med i Go'Morgen Danmark-studiet: Hunden Jytte.

Kører sin vej fra konflikter

Kesslers nye bog 'Slap dog af' er ikke ment som en opsang til læserne. Linse ønsker blot at give et godt råd videre: Smil og tag det roligt, når du møder hverdagens små problemer.

Et råd hun dog ikke selv er god til at følge.

- Det er ikke fordi, jeg mener, at andre skal slappe af, og jeg ikke skal slappe af. Men man må ikke skynde sig at dyrke det negative i noget ubetydeligt. Sig bare 'det er ligegyldigt'. Tænk på de vigtige ting og de fede ting i livet.

Der er dog forbedringer at spore i den 49-årige kvindes opførsel:

- Hvis jeg bliver uvenner med en bilist eller cyklist - eller jeg får en finger eller sådan noget. Så ville jeg nok have stået ud af bilen og ordnet tingene for nogle år siden. Det gør jeg ikke mere. Nu kører jeg min vej.