Kendte

For retten i dag: Fra familiefar til voldtægtsmand

Fredag skal Bill Cosby for retten i en sag om sexovergreb. For over det seneste stykke tid er flere og flere kvinder stået frem og har offentligt fortalt, hvordan de er blevet udsat for seksuelle overgreb og i flere tilfælde bedøvet af skuespilleren bag den kendte 'Dr. Huxtable' fra 'The Cosby Show'. 

Sagen handler om den i dag 55 år gamle Judy Huth,som anklager Bill Cosby for et sexovergreb, der angiveligt fandt sted i 1974, da hun var 15 år gammel. Sagen skal for retten i Los Angeles, hvor der fredag er et indledende retsmøde, hvor kun Cosby skal afgive vidneudsagn. Om en uge får Judy Huth så lov til at fortælle sin version af sagen. 

Judy Huth bliver repræsenteret af advokaten Gloria Allred, som repræsenterer 26 af de kvinder, som har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb. 

Sexmisbrugt i 'Playboy Mansion'

Judy Huth mødte Bill Cosby i 1974, da hun sammen med en 16-årig veninde spankulerede ind på et filmset, hvor Bill Cosby var i gang med at arbejde. Ifølge retssagen, skulle Bill Cosby angiveligt være blevet venner med de to unge piger, og inviterede dem hjem til sig, hvor han serverede alkohol for dem. 

En af anklagerne i Judy Huths retssag er, at Bill Cosby udmærket var klar over alderen på Judy Huth. På trods af det tog han angiveligt Judy Huth og hendes veninde med til en fest holdt i 'Playboy Mansion'. Her ventede Bill Cosby, ifølge Judy Huth, på hende, da hun kom ud fra badeværelset, hvorefter han tvang hende til at udføre seksuelle handlinger. 

Ny retssag mod Cosby

Judy Huth er en af de eneste blandt mange kvinder, der har formået at få stillet Bill Cosby for en domstol. Mange af de i alt 51 kvinders sager er forældede, fordi flere af overgrebene fandt sted i 70'erne, 80'erne og derop efter. 

Dog har en anden kvinde ved navn Chloe Goins i denne uge anklaget Bill Cosby for et seksuelt overgreb, som også fandt sted i 'Playboy Mansion'. Overgrebet skulle have fundet sted i 2008, og er derfor ikke forældet. 

Anklagerne mod Bill Cosby er på det seneste taget til. Læs her om hans lange nedtur, der kickstartede med et åbent brev fra Woody Allens datter. 

T2Toolbox embed