Disse stjerner kunne være blevet stjernerne i 'Venner'

Selvom de færreste nok havde regnet med, at tv-serien 'Venner' ville blive et kæmpe internationalt fænomen, stod flere skuespillere angiveligt i kø for at medvirke i tv-serien, dengang man begyndte at caste skuespillere. 

Og en af de personer, der forsøgte at komme med blandt de seks venner, var skuespillerinden Jane Krakowski, der blandt andet er kendt fra tv-serien 'Ally', 'Unbreakable Kimmy Schmidt' og 'Alfie'.

Det afslørede hun for nyligt under Emmy Awards. 

- Ligesom næsten alle skuespillere i verden, aflagde jeg en audition på 'Venner', sagde Jane Krakowski på den røde løber til E Online, hvor hun også afslørede, hvilken rolle hun forsøgte at få. 

Jane Krakowski

- Jeg ville ønske, jeg havde fået rollen. Jeg aflagde faktisk audition som Rachel, men kom ikke så langt.

Kunne have tjent 6,7 mio per afsnit
I begyndelsen af indspilningerne tjente skuespillerne angiveligt 147.000 kroner per afsnit, men i takt med, at serien blev mere og mere populær og endte med at blive solgt til over 100 forskellige lande, kom skuespillerne op på at tjene intet mindre end 6,7 millioner kroner per afsnit. 

Og det var tydeligvis et beløb, Krakowskis manager gerne havde set hende modtage.

- Min manager var meget ærgerlig over, at jeg ikke fik rollen, sagde hun grinende. 

Som Jane Krakowski selv understreger, var hun bestemt ikke den eneste, der forsøgte at få en rolle i komedieserien, der havde premiere i 1994 og kørte i ti hele sæsoner. 

De forsøgte også at komme med i 'Venner'
Will og Grace-skuespilleren Eric McCormack og Craig Bierko forsøgte sig for eksempel med rollerne som henholdsvis Ross og Chandler.

Eric Mccormack og Craig Bierko

Manuskriptforfatterne fandt senere ud af, at det var Craig Bierkos gode ven Matthew Perry, der havde hjulpet ham med at forberede sig på hans audition til rollen og endte med at vælge Perry frem for Bierko. Det fortalte underholdningschefen på tv-kanalen NBC, Warren Littlefield til Vanity Fair. 

Desuden forsøgte Simpsons-skuespillerne Hank Azaria at få rollen som Joey, mens komikeren Kathy Griffin gik efter rollen som Phoebe. 

Hank Azaria og Kathy Griffin

Courteney Cox skulle have spillet Rachel
Der var rift om rollen som Rachel, og faktisk tilbød manuskriptforfatterne oprindeligt rollen til Courteney Cox, der som bekendt endte med at spille Monica. 

- Vi tilbød oprindeligt rollen som Rachel til Courteney Cox, men hun sagde, hun hellere ville være Monica. Da vi oprindeligt lavede karakteren Monica, havde vi Janeane Garofalos (skuespillerinde, red.) stemme i hovedet, forklarede manuskriptforfatter på serien Marta Kauffman til Vanity Fair.

Men Courteney Cox endte med at være så overbevisende, at de lod hende få rollen som Monica, og senere gik rollen som Rachel altså til den dengang temmelig ukendte Jennifer Aniston. 

Det er over tyve år siden, at første afsnit af 'Venner' rullede over skærmen. Her kan du læse, hvordan det er gået de seks verdensberømte skuespillere, der var så heldige at komme med i serien og se, hvordan de ser ud i dag.