Dansk stjerne-DJ uhelbredelig syg af kræft: Vennerne vil ikke give op

16x9
Maria Gerhardt Foto: Scanpix

Den danske DJ Djuna Barnes, der bærer det borgerlige navn Maria Gerhardt, var meget åben, da hun blev ramt af brystkræft i 2013. I juli måned i år fortalte hun så, at hun var blevet ramt af kræft igen – og denne gang har lægerne meddelt, at de kun kan give hende livsforlængende behandling.

Men den meddelelse vil hverken hun eller hendes mange venner affinde sig med, og derfor har en gruppe af hendes nærmeste venner nu startet en indsamling, der skal give den 37-årige DJ mulighed for alternativ behandling blandt andet i Tyskland.

- Når man får sådan nogle meldinger, så søger man jo alle andre steder for at finde nogle andre historier, andre resultater. Vi finder fantastiske historier om folk, der har taget skeen i egen hånd. Laver livsstilændringer og har ændret kost, som betyder, at mange lever i flere år, nogle bliver endda helbredt, fortæller Maria Gerhardts veninde Emilie Guldbrandsen til TV 2.

"Maria skal have lov at slappe af"
Sammen med en række af Maria Gerhardts andre venner og i tæt samarbejde med hendes familie, har Emilie Guldbrandsen nu startet en indsamling på Facebook, som de håber, kan nå en halv million kroner, hvilket er prisen for en række c-vitaminsindsprøjtninger, der kan fås i Danmark plus den alternative behandling, der findes i Tyskland. 

- Vi har researchet på behandlingsmuligheder og er begyndt at kortlægge den jungle af tilbud, der er, og så har vi lagt et budget for det. Tanken er, at Maria cog aflastes og ikke bekymre sig om andet, end hvad hun skal have til aftensmad, imens vi forsøger at hjælpe, siger hun. 

Ramt af kræft for anden gang
Maria Gerhardt fik fjernet begge bryster, efter hun blev ramt af kræft første gang i 2013 og blev erklæret rask i 2014, men da hun var til rutinetjek i juni i år, fik hun den meget nedslående nyhed, som hun valgte at dele på sin Facebook-profil. 

Vi kører hjem ad Ryvangs Alle og jeg er lykkelig. Den har været spærret lige så længe vi har boet herude og...

Posted by Maria Gerhardt on Wednesday, July 22, 2015

Senere viste hun også et billede frem fra sin scanning.

Inden hun lagde beskeden på Facebook, havde hun kontaktet familien og venner med den triste besked, også Emilie Guldbrandsen

- Maria ringede til os og spurgte, om vi kom op, og her fortalte hun, at de havde fundet noget nyt kræft, og at lægerne nu kunne give hende livsforlængende behandling, men ikke kurere hende, siger hun. 

Indsamlingen har efter bare to dage rundet 260.000 kroner, og blandt de mange donorer findes også en række danske kendisser, der kender Maria Gerhardt gennem musikbranchen og det københavnske natteliv, blandt andet musikeren Thomas Blachman. 

Maria er en fantastisk dygtig kvinde som i alle mine år med musik på TV har spillet bud på sange for mig - som jeg...

Posted by Thomas Blachman on Wednesday, September 2, 2015

Og selvom indsamlingen altså "kun" er halvvejs, er Emilie Guldbrandsen overvældet over interessen. 

- Det er gået over al forventning, vi er så rørte. Vi har besluttet os for ikke at bruge tid på at være vrede over systemet, men i stedet bruge energien på den her indsamling, og det føles godt at kunne gøre noget.

TV 2 har været i kontakt med Maria Gerhardt, der har godkendt, at Emilie Guldbrandsen har fortalt om forløbet og indsamlingen, men hun har ikke selv ønsket at medvirke. 

I 2014 var Maria Gerhardt i Go'Morgen Danmark i forbindelse med udgivelsen af sin bog 'Der bor Hollywoodstjerner på vejen', der blandt andet handlede om hendes kræftforløb. Du kan se interviewet nedenfor.