Kendte

Hella Joof laver ny tv-serie: Den lykkelige skilsmisse findes ikke

Der er ikke meget at grine ad, når man er midt i en skilsmisse. Alligevel er sådan en personlig tragedie omdrejningspunktet i den nye komedieserie 'Kvinder og Mænd', som er ved at blive filmet nu og bliver sendt på TV 2 i foråret 2016.

Hella Joof er instruktør, og hun ser ikke noget problem i behandle så trist et emne med et skvæt humor.

- Det er tunge sager, som vi tager dybt alvorligt og alligevel viser, hvor komiske og barokke situationer man kan komme ud i. Der er ikke noget alvorligt, der er interessant, hvis ikke der er et lille smil. Og der er altid et lille smil, siger hun til TV 2.

Vi skal tilgive os selv

Selv blev hun skilt fra sin datters far i 1991, og hun mener ikke, at den lykkelige skilsmisse findes.

- Men jeg tror, at den kan ende lykkeligt, siger hun.

Hella Joof mener, at der er alt for meget skyldfølelse forbundet med det at blive skilt, og at vi skal være bedre til at tilgive os selv og hinanden, når parforholdet går i stykker.

- Vi skal vænne os af med den opfattelse, at skilsmisse er en fejl, og at vi skal have skylden slæbende efter os. Det er et livsvilkår, som vi skal få det bedste ud af, så vores børn ikke bliver dybt traumatiserede, siger hun.

Skurk i eget liv

Serien 'Kvinder og Mænd' handler om et parret Line og Martin, som skal skilles. Men da deres hus er umuligt at sælge, bliver de boende sammen, hvilket leder til en del frustrationer og akavede situationer.

Hella Joof håber, at Line og Martin kan vise danskerne, hvordan man ikke skal håndtere en skilsmisse og i enkelte tilfælde også, hvordan man gør det rigtigt.

- Man kan lære noget om sig selv, sine venner og naboer, og så forhåbentligt liste lidt tilgivelse ind i det her skrækkelige og kramme sig selv lidt, siger hun.

Begge hovedpersoner gør meget forkert, men det er ikke meningen, at seerne skal holde med den ene eller den anden.

- Der er ikke nogen skurk. Ikke andre end os alle sammen, for nogle gange kan man godt være lidt en skurk i sit eget liv, når man ikke leve op til det, man ville, siger Hella Joof.

Håber på fire sæsoner

'Kvinder og Mænd' er skrevet af Mette Heeno, som arbejdede sammen med Hella Joof på filmen 'All Inclusive'. Og faktisk er det meste af holdet hentet herfra, så alle kender hinanden godt. Rollen Line er skrevet til Maria Rossing, som også var med i filmen, mens Martin spilles af Peter Plaugborg.

Hella Joof håber at lave mindst fire sæsoner af serien.

- Men det kommer an på en masse kedelige ting som penge, siger hun.