Kendte

Skanderborgs største charmør tog bøgeskoven med storm

Se videoen øverst i artiklen hvor Christopher synger Youtube-hittet 'First Like'.

Kun et par stykker af dem opdager ham - og hviner naturligvis.

Der er tre timer til koncertstart, og popidolet Christopher har lige vist sig kortvarigt på scenen, hvor scenearbejderne er i gang med at gøre klar til hans koncert på Skanderborgs Bøgescener.

- Omg, du er for lækker, synger teenagepigerne straks og udtaler de tre første Oh My God-forbogstaver på dansk.

Det er fra sangen ’First Like’ - om at give en af hans opdateringer den første ’like’. Den blev til på opfordring fra Anders Breinholt og havde premiere i Natholdet. Den er bygget på de kommentarer, Christopher får fra sine fans på de sociale medier.

- Christopher, lov mig at du aldrig dør, du betyder så meget for mig. Hvis du dør, dør jeg, synger pigerne videre og slutter med en linje, der er decideret sjofel og ikke følger teksten i sangen.

- Er sikker på, at manden han har verdens største p.., synger de i stedet for ’mindste’, som er en af hater-kommentarerne, som Christopher har taget med i sangen. Og så griner pigerne.

Den 23-årige sanger lader sig dog ikke mærke med pigernes tilstedeværelse. Det kommer senere. Han lader også scenearbejderne passe deres job, inden han forsvinder igen.

Små 20 piger er i forreste række på dette tidspunkt - mere end halvdelen af dem har allerede været der i en times tid og ikke ladet sig distrahere af Barbara Molekos lydprøve, hvor hun bl.a. synger Kanye West-nummeret ’Love Lockdown’ og øver med et stort kor.

Pigerne er stille. De har sludret, hygget sig, hvilet sig, hentet drikkevarer på skift. Nogle har taget en lille blunder. Fire timer er trods alt også en vis ventetid. Men spørger man dem, er det naturligvis det hele værd. De har før ventet meget længere for at stå i forreste række. For det er jo Christopher, og han er den bedste, og han synger så godt og ser også lidt godt ud.

Da portene ind til festivalpladsen åbner kl. 13, vokser mængden foran scenen støt og roligt. Ved indgangen bliver der delt roser ud, og Christopher kan godt forvente at se en del af dem ryge på scenen, når tiden er inde til at adressere de piger, der følger ham i tykt og tyndt. Og det er han god til.

Han er nemlig en stærk performer, en glimrende sanger, som man bl.a. kan høre i ’First Like’, der er en virkelig inspireret ide. Han brød igennem via YouTube og bruger de sociale medier. Både her og på scenen er han i sit rette element og dermed en moderne popmusiker. Den kan du se øverst i artiklen.

Samtidig er ’First Like’ også et godt sted at høre hans måske største kvalitet, den soulfulde stemme. Og han kan levere på scenen.

Barbara Molekos koncert klokken 14 på scenen ved siden af ænser de færreste af dem. Og da hun nærmer sig afslutningen mere end en time senere er der 300-400 tilskuere, der bare venter på Christopher

Det er pigerne og kvinderne, der skriger og synger med, mens fyrene - der er i kraftigt undertal - ofte står med hænderne i lommen og trækker på skuldrene med et lidt overbærende smil.

Det er kærligheden, den eneste ene, og det bliver ofte lidt banalt. Men det swinger også. Pladsen er fyldt godt op.

Scene og påklædning er holdt gennemført i rødt og sort, og der lyder et skrig, da han smider sin røde læderjakke og viser sig i en sort t-shirt. Men det er ingenting mod det skrig, der lyder, da han under ’First Like’ tørrer sved af panden og blotter både mavemuskler og det øverste af de inderste benklæder.

Og da sangen når frem til linjen om hans organ cirka midt på kroppen er den hos pigerne vokset i bevidstheden.

- Er sikker på, at han har en kæmpe pik, brøler de.

Det er svært at lade være med at grine. Og det kan bandet da heller ikke. Trommeslageren griner og tager sig til hovedet over modtagelsen, som Christopher også flittigt kommenterer.

- Skanderborg, I er for lækre. Den bliver svær at toppe.

Der er nærbilleder af grædende piger på forreste række, da Christopher præsenterer sin netop udgivne single ’Tulips’. En funky sag, hvor Christopher supplerer sit arsenal af underlivs-bevægelser og benspark med at spinne rundt, og på pladsen grooves der med.

Musikvideoen kommer mandag, fortæller han og kigger pigerne fremme i øjnene.

- Der er alt for mange søde piger på forreste række, siger han og får naturligvis skrig og hvin retur. Længere bagude griner de mere voksne.

Men Christopher er ikke færdig med at charmere. Han fortæller om de vanvittigt smukke piger i Skanderborg, og hvordan han skrev en sang efter sin første koncert på festivalen.

Niveauet på sangene holder måske ikke hele vejen, men Christopher, Skanderborgs største charmør, giver mening sådan en festival-eftermiddag i solskin.

Northside

Northside

Hvor:
Ådalen, Aarhus.

Hvor mange mennesker:
35.000

Hovednavne i 2015:
Wu-tang Clan, Grace Jones, Underworld, alt-J, The Black Keys, Placebo, Ben Howard, Antony and the Johnsons, Dizzy Mizz Lizzy

Antal dage med musik:
3 dage

Musikprofil:
Indiemusik med enkelte overraskende afstikkere.

Billetpris for alle dage:
1.395 kroner

Billetstatus:
Udsolgt af partout-billetter.

Musikbudget:
Ca. 20 millioner kroner.

Foto: Scanpix

Roskilde Festival

Roskilde Festival

Hvor:
Dyrskuepladsen, Roskilde

Hvor mange mennesker:
130.000 i alt. 80.000 solgte billetter

Hovednavne i 2015:
Paul McCartney, Disclosure, Florence + The Machne, Kendrick Lamar, Mew, Muse og Pharrell Williams.

Antal dage med musik:
4 dage med musik på selve festivalen. Og 4 dage i warm-up-perioden.

Musikprofil:
Utal af forskellige genre. Enkelte store og samlende navne og et bredt mellemprogram, hvor fokus er på den nye oplevelse. Dog ikke så meget fokus på pop.

Billetpris for alle dage:
1.965 kroner.

Billetstatus:
Udsolgt af partout-billetter.

Musikbudget:
60 millioner kroner.

Foto: Scanpix

Tinderbox

Tinderbox

Hvor:
Tusindårsskoven, Odense

Hvor mange mennesker:
20.000-25.000.

Hovednavne i 2015:
Calvin Harris, The Prodigy, Axwell Ingroso, MØ, Robbie Williams, Ellie Goulding.

Antal dage med musik:
3 dage.

Musikprofil:
Pop, en masse hits du kender fra toppen af Spotifys mest spillede-lister og en masse DJ’s og elektronisk musik.

Billetpris for alle dage:
1.495 kroner.

Billetsstaus:
Stadig partout-billetter til rådighed.

Musikbudget:
Ca. 38 millioner kroner.

Foto: Tinderbox

Smukfest

Smukfest

Hvor:
Skanderborg Skov, Skanderborg

Hvor mange mennesker:
50.000.

Hovednavne i 2015:
Tiesto, L.O.C., Hardwell, Lenny Kravitz, Avicii, Chic ft. Nile Rodgers, Róisín Murphy, Beck, Future Islands og Dizzy Mizz Lizzy.

Antal dage med musik:
5 dage.

Musikprofil:
Musik som alle kender. Store danske navne og nogle enkelte store udenlandske navne. Meget af det, vi hører på Spotify og plejede at høre i radioen.

Billetpris for alle dage:
1.995 kroner.

Billetstatus:
Udsolgt af partout-billetter.

Musikbudget:
Ca. 36 millioner kroner.

Foto: Scanpix

Der er mange festivaler i Danmark. Flere af dem har internationalt potentiale. Her er de fire største.

Smukfest

SMUKfest løber af stablen 5.-9. august i bøgeskovene ved Skanderborg.

Mange tusindene fra hele landet besøger festivalen, og udviklingen er kun gået op ad:

2015: 28.000 partoutgæster samt 14.000 enkeltdagsgæster fordelt fra onsdag-søndag.

Dertil kommer omkring 12.500 medhjælpere og omkring 7.500 kunstnere m.fl.

2003: 21.500

1998: 16.500

1987: 6500

1980: 600-1000

Kilder: Smukfest

/ritzau/