Kendte

Folkekær skuespiller klar til 'Vild med dans': Jeg ryster i buksen

Se ’Vild med dans’ på TV 2 PLAY

Når 12. sæson af ’Vild med dans’ ruller over skærmen på TV 2 i efteråret, kan seerne se frem til at opleve Søs Egelind på slap line.

Det bekræfter TV 2.

Søs Egelind har tidligere takket nej til at være med i underholdningsprogrammet, men en ”kæmpe lyst” til at lære at danse, inden hun bliver gammel, har nu fået den 56-årige skuespiller til at stille op.

- Der skal meget mod til at sige ja til at udstille sig selv i den bedste sendetid, med alt hvad det indebærer, og udfordringerne står nærmest i kø. Min alder, den manglende form - og så ved jeg fra andre, der har medvirket, at quickstep og jive også vil blive en stor mundfuld, fordi der for alvor er knald på, siger Søs Egelind til TV 2.

- Der er ikke sparet på noget i ’Vild med dans’. Der er det fedeste orkester, de fineste kjoler og et topspændt dommerteam, der altid er gode for en vidunderlig kommentar. Jeg ryster i ’buksen’, men jeg glæder mig så meget til at spænde hjelmen og få gang i bentøjet.

Grebet af konkurrencer på tv

Søs Egelind har en lang række danske film på cv’et, og TV 2-seerne husker hende måske især for rollen som den alkoholglade forstadsfrue Elisabeth i tv-serien ’Lærkevej’, der kørte på tv i to sæsoner i 2009/2010, og filmen af samme navn, der havde tv-premiere tidligere på året. Du kan se Søs Egelind i 'Lærkevej' i klippet øverst i artiklen.

Den folkekære skuespiller har siden vundet både DRs dirigentkonkurrence Maestro og madlavningskonkurrencen Masterchef på TV 3. Begge dele greb hende i en sådan grad, at hun glemte tid og sted i flere måneder og trænede i døgndrift.

- Jeg kan forstille mig, at jeg heller ikke vil kunne undgå at blive grebet af at danse. Jeg vil i hvert fald glæde mig som et barn til at lære dansetrinnene og puste mig igennem konkurrencen, så længe jeg overhovedet kan hænge på, siger Søs Egelind.

Sæsonens første deltagere er afsløret

I ’Vild med dans’ får Søs Egelind selskab af 11 andre kendte danskere på dansegulvet, og fem af navnene er allerede offentliggjort.

Det drejer sig om skuespillerinderne Ena Spottag, kendt fra TV 2-serien 'Badehotellet' og Stephania Potalivo fra TV 2 ZULU-serien 'SJIT Happens', som du kan læse mere om her, og sangeren James Sampson, Cirkus Arena-kronprinsen Patrick Berdino og basketballspilleren Chris Christoffersen, som du kan møde her.

De resterende deltagere vil drypvis blive afsløret de kommende måneder, ligesom det endnu også er hemmeligt, hvem de kendte nydansere bliver parret med af de professionelle dansere.

- Det der med at høvle derudad kan jeg med fordel overlade til de unge, spændstige sportsfolk. Jeg ved, jeg får svært ved at lade mig føre, så jeg håber, jeg får en partner, der kan lære mig at give slip - og pøj pøj med det, lyder det fra Søs Egelind.

Værtsparret på 12. sæson af 'Vild med dans' bliver ligesom de seneste år Sarah Grünewald og Claus Elming.

'Vild med dans' vender tilbage på TV 2 fredag 11. september.

Søs Egelind, skuespiller

56 år

Uddannet på Aarhus Teaters elevskole i 1982

Fik sit folkelige gennembrud, da hun i 1980’erne medvirkede i Jarl Friis-Mikkelsens tv-underholdningsprogrammer

Er som komiker især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt

Spiller rollen som forstadsfruen Elisabeth Sachs i TV 2-serien ’Lærkevej’ og filmen ’Lærkevej: Til døden os skiller’