Top Gun 2 er på vej - og Tom Cruise får en stor rolle

Der er næsten 30 år siden, at filmen 'Top Gun' med Tom Cruise i hovedrollen havde premiere, men nu er der en to'er på vej.

Man har længe vidst, at den succesfulde film ville få en opfølger, men der har været stor tvivl om, hvorvidt Tom Cruise ville få en mindre eller større rolle, og det ser nu ud til at blive en stor rolle. Han vender nemlig tilbage i sin gamle rolle som piloten Maverick. 

- Der er en fantastisk rolle for Maverick i filmen, og der er ingen 'Top Gun' uden Maverick, og det bliver Maverick, der spiller Maverick, siger David Ellison, den administrerende direktør hos produktionsselskabet Skydance, ifølge Daily Mail.

Piloter i konkurrence med droner
Og når "Maverick spiller Maverick" menes der, at det er Tom Cruise og ingen anden, der kan spille den rollen, også selv om han med sine 52 år er noget ældre end i sidste film. 

Filmens handling vil centrere sig om nutidige emner og problemstillinger.

- Konceptet er ret ligetil: Er alle piloter forældede på grund af droner? Cruise vil vise dem, at det er de ikke. De er kommet for at blive, slår Ellison fast.

Bedst indtjenende film i 1986
'Top Gun' fik premiere i 1986 og blev ifølge, The Mirror, den bedst indtjenende film det år, samtidig vandt soundtracket til filmen 'Take My Breath Away' en Oscar. Tom Cruise spillede hovedrollen som den vilde pilot Maverick over for Val Kilmer, der spillede den mere rolige pilot, der gik under navnet Iceman. 

Selv om Tom Cruise allerede var et kendt ansigt i 1986, satte 'Top Gun' godt skub i hans filmkarriere, der senere har talt film som 'Rain Man', 'Jerry Maguire og 'Mission: Impossible'-filmene. 

Der er endnu ikke fastsat en premiere-dato på 'Top Gun 2'

Se et klip fra 'Top Gun' ovenfor