Underholdning

Her er årets tv-julekalendere 2021

Du kan glæde dig til en helt ny eventyrlig og kosmisk julekalender, drillenissen Pyrus, ølsmagning i 'Natholdet' og flere andre julekalendere i år.

Du kan roligt sætte dig til rette i sofaen, når december 2021 melder sin ankomst.

Tv-fladen er nemlig spækket med masser af jule-tv for både voksne, børn og de allermindste.

Her får du et overblik over, hvilke julekalendere der i år vises på dansk tv.

'Kometernes jul' på TV 2

Årets helt nye familiejulekalender på TV 2 er 'Kometernes jul'.

Her følger vi børnene Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i en "Astro Camp", som er et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik. Men noget går galt.

For ved et uheld bliver Mie og Johannes teleporteret væk til den fjerne Planet 9.

Fra hver deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før, det er for sent. I serien medvirker blandt andet skuespillerne Søs Egelind, Martin Greis-Rosenthal, Molly Egelind, Lotte Andersen og Kurt Ravn.

'Kometernes jul' vises TV 2 klokken 20.00 fra 1. december og på TV 2 PLAY, hvor der er snigpremiere umiddelbart efter aftenens afsnit.

'Natholdets Julekalender 4' på TV 2 ZULU

Den alternative voksenjulekalender 'Natholdets Julekalender' vender tilbage igen i år.

Sammen med musiker Søren Rasted og ølekspert Carsten Berthelsen skal værten Anders Breinholt drikke sig igennem 24 specialøl. Julekalenderen optages af én omgang og klippes derefter til 24 underholdende indslag, hvor man kan se alle blive mere og mere fulde.

'Natholdets julekalender' sendes på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY fra 1. december.

'Alletiders Nisse' på TV 2

TV 2 genudsender i år den succesfulde julekalender 'Alletiders Nisse' fra 1995.

Her møder vi nissen Pyrus, hans nye veninde Kandis og Gyldengrød, der er nødt til at hjælpe menneskene på Rigsarkivet.

Rigsarkivar Bertramsen og datteren Josefine Brahe får nemlig at vide, at Danmarks Rigsarkiv skal laves om, så det hele bliver lavet på computere. Derfor vil de lede efter noget en computer ikke kan: De vil bevise, at nisser eksisterer.

Og nu må både nisser og mennesker forsøge at finde nissens historie ved at dykke ned i alt fra eventyr, sange, film og historiebøger.

'Alletiders Nisse' kan ses om eftermiddagen på TV 2 og på TV 2 PLAY.

Gensyn med julekalendere på TV 2 PLAY

I år kan du også nyde et gensyn med en række julekalendere på TV 2 PLAY.

Til de voksne kommer en gammel kending, nemlig 'The Julekalender'. Her spiller De Nattergale nisserne Fritz, Hansi og Günther, der folder sig ud med 'The Støvledance' og andre store hits. Der kommer et nyt afsnit af serien hver morgen på TV 2 PLAY.

Børn kan også gense julekalenderne 'Jesus og Josefine' og 'Brødrene Mortensens jul'. Begge kan allerede ses på TV 2 PLAY fra november.

Og så kan de allermindste hygge sig med 'Rasmus Klumps Julestue' og 'Jul i historiehulen', hvor Stephania Potalivo hver dag læser et kapitel op af julehistorien ‘Villads fra Valby holder jul’. Der kommer et nyt afsnit af de to julekalendere på TV 2 PLAY hver morgen.

'Tidsrejsen' på DR 1

I år genudsender DR 1 julekalenderen 'Tidsrejsen' fra 2014. Historien handler om den 13-årige Sofie, hvis højeste ønske er, at hendes fraskilte forældre vil finde sammen igen, så de kan holde jul.

En dag møder hun den mystiske dreng Dixie, der kan rejse i tiden, og Sofie tager med ham tilbage til 1984. Her ændrer hun på sine forældres fortid i håb om, at de vil blive sammen. Men det skal vise sig at få alvorlige konsekvenser.

Tidsrejsen kan ses på DR 1 hver dag klokken 19.30 - eller på DRTV hvor der er snigpremiere på aftenens afsnit hver morgen klokken 6.

'Nissebanden på Grønland' på Ramasjang

Nisserne Hr. Mortensen, Lunte, Gemyse, Skipper og Puk tager til Grønland for at hjælpe julemanden med at lave gaver til alle børn i julekalender-klassikeren 'Nissebanden i Grønland'.

Julemanden er nemlig draget afsted på isen for at finde de to ønskesten, inden de havner i de forkerte hænder, men det bitre sognerådsmedlem Fiffig-Jørgensen er også på jagt efter stenene.

'Nissebanden på Grønland' kan ses klokken 17 på Ramasjang og klokken 6 på DRTV.

På DR Ultra på DRTV bliver 'Klassens Jul' desuden genudsendt.