ZULU Comedy Festival

Tredje gang er lykkens gang - her er vinderen af Talentprisen

Det blev en 28-årig vestjyde, der hev Talentprisen hjem ved 'ZULU Comedy Galla'.

Frederik Rosgaard løb med Talentprisen og de 100.000 kroner til dette års 'ZULU Comedy Galla'.

- Jeg vil gerne sige tusind tak for den her pris. Jeg er meget stolt, lød det fra scenen i Operaen i København.

Og herefter sprang han direkte til at takke nogle af de allernærmeste i hans liv:

- Jeg vil rigtig gerne sige tak til min mor og far, fordi de altid har støttet mig og altid med mådehold. Tak til mine søskende for at være så smukke og dejlige kvinder, at de har givet mig det nødvendige mindreværd, der skal til for at være i den her branche. Tak til min kæreste Ida. Det er dig, der gør, at jeg har lyst til at vise, hvor dygtig jeg kan være.

Ikke første gang, ikke anden gang...

Det er ikke første gang, at den 28-årige vestjyde har været i nærheden af statuetten. Han har både været nomineret i 2016 og 2017, så for ham er tredje gang virkelig lykkens gang.

Allerførste gang Frederik Rosgaard stod på scenen i Operaen var tilbage i 2013, da han var en del af kuldet “De Nye Håb”.

Frederik Rosgaard har tidligere medvirket i Comedy Fight Club, Klipfiskerne, flere podcasts og været manuskriptforfatter på showet 'Live fra Bremen'.

Og så har han lavet et one man-show 'Måske for sidste gang' fra 2018, hvor han tager han fat i både andres og sit eget liv og grubler over både små og store dilemmaer.

Udover Frederik Rosgaard var Per Sodemann, Sofie Flykt og Simon Tang nomineret til Talentprisen.

Æren og 100.000 kroner

Årets bedste komiske talent får - udover æren - en klækkelig sum på 100.000 skattefrie kroner med hjem fra Operaen.

- Vi elsker nye talenter og bruger gerne vores show og platform til at fremme de nye håb. Derfor er det også en tradition, at vi hvert år til 'ZULU Comedy Galla' giver 100.000 kroner til 'Årets talent', som kan bruge pengene til at sætte skub i drømmen om en professionel karriere som komiker, lyder det fra TV 2 ZULUs redaktør på 'ZULU Comedy Galla', Asger Schønheyder:

- Prisen uddeles sammen med en masse af landets garvede og dygtige komikere og branchefolk, så det er noget af et skulderklap til Frederik Rosgaard.

Sidste år, hvor Mads Holm vandt Talentprisen, forklarede indholdschef for TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, Sune Roland, hvorfor pengene betyder meget for de spirende komikere.

- Man kommer ofte fra ingenting og har typisk et andet arbejde, når man starter med at lave stand-up. Vi hjælper med at støtte vinderen, så han eller hun forhåbentlig kan gøre det til en professionel karriere, sagde han.