ZULU Comedy Festival

Her er 'Årets komiker' 2019

Anders Matthesen kunne ikke dy sig og delte stikpiller ud til komikerkollegerne, da han holdt sin takketale.

- Så kan vi vist heller ikke trække den længere. Anders skal jo have den pris med hjem. Det er ved at være 48 timer siden, at han vandt en Svend-pris.

Sådan sagde sidste års vinder af prisen 'Årets komiker', Jonathan Spang, da han skulle overrække prisen under ZULU Comedy Galla. Og det var endda, inden han havde åbnet konvolutten med resultatet.

Igennem hele showet var der blevet joket med, at Anders Matthesen ville blive 'Årets komiker' for tredje gang i karrieren. Og det gjorde han også.

Med regnbuefarvet hår indtog aftenens helt store vinder scenen til skrig, råb og klapsalver fra hele salen. Anders Matthesen greb hurtigt mikrofonen og trodsede sin kones råd.

- Jeg har lovet min kone, at hvis jeg vinder, skal jeg lade være med at holde en arrogant tale. Til det sagde jeg, "hvad mener du med, hvis jeg vinder".

Derefter var den garvede komiker varm og fortsætte i samme stil.

- Da ZULU i sin tid fortalte mig, at de ville lave et årligt galla-show, hvor de ville hylde årets komiker, sagde jeg, at jeg altså ikke havde tid til at komme rendende hvert år. Jeg foreslog dem en form for paraolympisk udgave, hvor de andre komikere lige kunne træde til, sagde han fra scenen.

En folkelig provocateur

Anders Matthesens blå bog

  • Anders Matthesen er født 6. juli 1975 og er derfor 44 år gammel
  • Han er opvokset i Albertslund og i dag bor han på Frederiksberg
  • Med Cemille Matthesen har han sønnen Spencer
  • Han har optrådt med stand-up i 14 forskellige shows. Nogle af dem har været samarbejder med andre komikere, og andre har været onemanshows
  • Udover at være komiker er Anders Matthesen skuespiller. Han har blandt andet medvirket i filmene 'Simon', 'Rene hjerter' og 'De frivillige'
  • I 2016 skrev han børnebogen 'Ternet Ninja', der i 2018 blev lavet til en spillefilm

Juryen nominerede Anders Matthesen for sit jubilæumsshow 'Anden 25' fra 2018. Showet havde ifølge juryen et skyhøjt ambitionsniveau, og Danmarks mest succesfulde stand-up-komiker krydrede sit show med flere højdepunkter fra karrieren.

Showet blev modtaget meget positivt af anmelderne, hvor der næsten var fuld plade på stjerner og rosende ord.

Særligt Berlingske og B.T. kunne næsten ikke tøjle deres begejstring, mens Jyllandsposten og Soundvenue skilte sig ud med to middelmådige anmeldelser.

TV 2 ZULU sætter også ord på, hvad det er, der gør Anders Matthesen speciel:

- Anders Matthesen er noget så sjældent som en folkelig provocateur, og det er blandt andet derfor, at han er nomineret til ’Årets komiker’.

- Han spidder alle uden at sætte nogen af. Han mestrer den skarpe tone, hvilket man også fik for øje, da 'Ternet Ninja' i vinter slog den ene biografrekord efter den anden.

Der har været rigeligt med skulderklap i denne uge til den 44-årige komiker fra Albertslund. Onsdag løb han med hele to priser til filmfestivalen Svend, hvor han både blev hædret med juryens særpris, mens 'Ternet Ninja' blev udråbt til årets danske film.

'Ternet Ninja' er nu den femte mest sete danske biograffilm nogensinde.

Du kan se 'ZULU Comedy Galla' på TV 2 ZULU søndag klokken 21.00 eller på TV 2 PLAY.