Der er dumme forbrydelser og så er der rigtig dumme forbrydelser - se syv af de værste her

Tyven havde nok ikke tænkt over, at en prut kunne koste ham en tur i fængsel.

Danmark er generelt et rigtig trygt land, men antallet af indbrud ligger i den høje ende i forhold til andre europæiske lande.

Der blev i 2016 begået 31.800 indbrud i Danmark. Cirka tre procent af de danskere, der bor i hus, var udsat for indbrud.

I forbindelse med at TV 2 ZULU ser nærmere på nogle af Danmarks mindst velovervejede forbrydelser i programmet 'Røverhistorier', har vi her samlet en række sager, som vi er ret sikre på, tæller med i tallene for opklarede forbrydelser.

1. Besøgte politistationen på stjålne plader

En 20-årig mand fra Haslev havde en eftermiddag et ærinde på den lokale politistation. Men han havde tilsyneladende ikke tænkt sig særlig godt om.

Da han skulle til at køre fra stedet, bemærkede en af politibetjentene, at de nummerplader, der sad på hans bil, ikke hørte til netop det køretøj. Nummerpladerne viste sig at være stjålet fra en bil i Ringsted et par uger forinden, og den 20-årige blev derfor sigtet for tyveriet, som han erkendte.

2. Tyv forsøgte at flygte i bil uden hjul

Da denne indbrudstyv var i gang med at tømme en bolig i Tommerup på Fyn, fik han øjenkontakt med naboen gennem vinduet.

Tyven flygtede, men på vej ud stjal han bilnøglerne. Naboen, der holdt øje med huset, mens ejerne var på ferie, afmonterede for en sikkerheds skyld hjulene på bilen i tilfælde af, at tyven ville komme tilbage for at stjæle den.

Det skulle vise sig at være klogt.

Næste morgen vågnede naboen til lyden af indbrudstyven, der bandende og svovlende ikke kunne forstå, at bilen ikke kørte, når han trykkede speederen i bund. Naboerne skyndte sig ud og tilbageholdt tyven, indtil politiet kom.

3. Prut afslører eftersøgt forbryder

En prut kan sætte dig bag tremmer - det måtte en mand på 29 år sande.

Manden havde længe været eftersøgt af politiet, da han skulle have startet en afsoning for en række forhold, men politiet havde ikke haft held med at finde ham.

Men de fik bogstavelig talt snuset sig frem til ham, da de efter et tip gennemsøgte en lejlighed i Haderslev.

Lejligheden fremstod i første omgang tom, indtil en fæl lugt fik dem til at gennemrode et klædeskab. Den eftersøgte mand havde gemt sig blandt tøjet og havde, måske på grund af den enorme spænding under eftersøgningen, slået en ordentlig prut.

Manden fik ikke en ekstra bøde for lugtgener, men han blev dog sat til at afsone den oprindelige straf.

4. Tyv bad politiet om hjælp til flugt

En mand stod og viftede med arme og ben til forbikørende fra nødsporet på Hillerødmotorvejen, efter hans bil var gået i stykker.

Tilfældigvis kom en af politiets fotovogne forbi og standsede. Men manden var alt andet end tilfreds med situationen. Det viste sig nemlig, at manden havde stjålet bilen, og at der i bagagerummet lå tyvekoster fra mindst to indbrud.

5. Indbrudstyv faldt i søvn under indbrud

Man skal huske at få sovet igennem inden et indbrud. Det måtte en indbrudstyv sande, da han gik på jagt i et hus i Kolding.

Da beboeren kom hjem til en gennemrodet bolig, fandt han samtidig indbrudstyven, som lå og snorksov på førstesalen. Indbrudstyven lå stadig og boblede, mens beboeren holdt vagt, og politiet ankom.

Risikoen for at møde en indbrudstyv er dog ikke lige stor i hele landet. Særligt er østjyderne og nordsjællænderne udsat for indbrud. Tallene ovenfor er fra 2016.

6. Tyv vendte tilbage til gerningssted på krykker

Under et indbrud i en villa i Hvidovre skar tyven sig så voldsomt på en smadret rude, at han måtte droppe indbruddet og tilkalde en ambulance.

Efter hospitalsbehandlingen vendte han tilbage til gerningsstedet på krykker. Han ventede udenfor, mens to medsammensvorne hentede tyvekosterne i boligen. Naboer fik øje på det mærkværdige indbrud og tilkaldte politiet, der ikke havde besvær med at fange den tilskadekomne indbrudstyv, som humpede afsted på krykker.

7. Truede med en sok

Tilbage i 2012 truede en mand med en sok og en kniv personalet i en Netto-forretning i Odense. For at skjule en håndtatovering og undgå fingeraftryk, tog han nemlig en sok på hånden.

Efter at have fået pengene flygtede han, men en mandlig medarbejder, der er maratonløber, kunne let følge trop og spurgte røveren: "Hvor langt synes du, vi skal løbe?". Herefter stak røveren ham et slag i ansigtet, og medarbejderen opgav jagten.

Røveren havde i flugten mistet en del af udbyttet, men mere vigtigt havde han også tabt sokken. Sokken indeholdt dna-spor, og den prøveløsladte ejermand, der også havde en reststraf på over 600 dage, fik en samlet dom på to år og seks måneder.

Denne liste bygger på oplysninger fra Danmarks Statistik, Boliuslokalavisen.dkavisen.dk, søndagsavisen.

Afstemning

Hvilken forbrydelse synes du er Danmarks dummeste?