Komikere gjorde alt for at hyle Nikolaj Lie Kaas ud af den - med succes

Satirikerduoen Rasmus Bruun og Frederik Cilius holdt en noget anderledes takketale, da de torsdag modtog prisen som 'Årets Komiker'.

- Prisen, tak for den. Men vi kan ikke helt modtage den, uden at dedikere den til en, som er her i dag. Han er vært på showet, men det har han ikke været de seneste par år.

Sådan lød de første ord fra makkerparret fra det satiriske radioprogram ’Den Korte Radioavis på Radio24syv’, da de torsdag aften modtog prisen som 'Årets Komiker' ved dette års 'ZULU Comedy Galla'.

Rasmus Bruun og Frederik Cilius havde - efter eget udsagn - slet ikke forberedt en takketale. De regnede nemlig ikke med at vinde, og derfor endte talen med at blive en form for hyldest til showets vært: Skuespiller Nikolaj Lie Kaas.

- Det har ikke været dårligt de andre år, men når det kommer tilbage til den her mand, så tager det en tur op i hvert fald, lød det fra Rasmus Bruun, der ligesom Frederik Cilius var "rørt til tårer" under hele talen.

Ville flytte fokus

De bad derfor værten komme på scenen, og da Nikolaj Lie Kaas trådte ind, listede makkerparret en lang række af hans film op. Blandt andet 'Drengene fra Sankt Petri', 'Et rigtigt menneske' og 'Flaskepost fra P'.

- Jeg synes, Jussi (Adler-Olsen, red) har fat i noget der, lød det fra Frederik Cilius, der dermed fik hele salen til at grine.

Efter showet forklarede satirikerduoen lidt mere om deres pudsige tale. 

- Det var på ingen måde planlagt. Vi forsøgte bare at flytte fokus til en anden. Vi glemte helt at takke vores fans, og dem vil vi gerne sige tak til, sagde Frederik Cilius, der især er kendt for sin rolle som den selvhøjtidelige korrespondent Kirsten Birgit Kretz Schiøtz Hørsholm.

En af ZULU-historiens berømte takketaler

Skal man tro de to mænd, mente de dog hvert eneste ord, for de er store fans af den 44-årige skuespiller, der var vært på 'ZULU Comedy Galla' for fjerde gang. 

- Han er den sjoveste mand, så han må få prisen næste år, sagde Frederik Cillius. 

Nikolaj Lie Kaas har selv holdt en af ZULU-historiens mest berømte takketaler. Det skete i 2013 til ZULU Awards, da han modtog prisen for 'Årets tv-navn'. Det var han desværre bare den eneste i salen, der ikke havde opdaget.

Han troede selv, han vandt prisen for 'Årets Film', og det blev til en cirka tre minutter lang takketale om en række forkerte film.

Se hans tale her. 

Du kan se 'ZULU Comedy Galla' på TV 2 ZULU søndag den 10. september. Se alle billederne fra den røde løber nedenfor: