Vild med dans

Talentfuld komiker indtager scenen i ’Vild med dans’

Komiker Ane Høgsberg supplerer nu standup med standarddans.

For Ane Høgsberg er deltagelsen i årets sæson af ’Vild med dans’ "en ungpigedrøm, der går i opfyldelse".

- Jeg har set samtlige sæsoner. Jeg var helt forelsket i Erik Peitersen, der dansede med Marianne Eihilt. Han var jo en rigtig mand, der både kunne danse og fikse alt, siger hun.

Den 29-årige komiker blev i 2016 kåret til årets talent i ’ZULU Comedy Galla’. Hun har siden været forbi programmet ’Comedy Fight Club Live’ og står med kollegaen Jonatan Spang bag podcasten ’Voksenvenner’.

Desuden er Ane Høgsberg aktuel med sit første one woman-show, ’Dårlig Feminist’. Og med sin rutine fra standup-scenen håber hun at have en fordel.

- Jeg håber, at det er lidt det samme at huske dansetrinnene som at huske mit materiale. At jeg kan bruge samme teknikker til ikke at blive hylet ud af den og glemme, hvor vi er henne. Jeg er i hvert fald ikke bange for at stå i spotlyset.

 

Hiphop og folkedans

Selve dansen er dog en anden sag, indrømmer hun. Det på trods af, at hun "hjemme i Sønderjylland" som barn har gået til både hiphop- og folkedans.

Ane Høgsberg

  • 29 år. Født og opvokset i Tønder
  • Standup-komiker siden 2008
  • Kåret som årets talent i 'ZULU Comedy Galla 2016'
  • Aktuel med sit første onewoman-show 'Dårlig Feminist'
  • Producerer podcasten 'Voksenvenner' med komiker Jonathan Spang
  • Har desuden medvirket i 'Comedy Fight Club Live' på TV 2 ZULU
  • Bor i København med sin kæreste og deres hund, Niels
  • Sidstnævnte er en goldendoodle (mix af golden retriever og kongepuddel) med "et 2,5 cm langt, bedårende grimt underbid"

- Lige de her stilarter giver nok ikke mange fordele, siger Ane Høgsberg.

- Jeg elsker at danse, men er ikke helt god til det. Det sker mest, når jeg får noget at drikke. Mine nuværende moves foregår meget i overkroppen. Hænderne omkring hovedet og så pege fingrene op i luften.

Jive mod vals

Af samme grund glæder Ane Høgsberg sig til at lære nogle nye trin og forhåbentlig at nå langt nok til at prøve kræfter med stilarten jive.

Selv om hun ved, den er hård, er hun vild med dens pep og hurtighed, forklarer hun. Ligesom musikken til den heller ikke er værst.

Hun håber også at blive positivt overrasket i forhold til standarddanse, såsom vals, hun umiddelbart finder kedelige, men også har hørt tidligere deltagere være glade for.

Med deltagelsen i årets 'Vild med dans' har Ane Høgsberg noget at fejre.

Sammenhold, sexet dans og fjolleri

Mest af alt ser Ane Høgsberg frem til at møde sæsonens andre deltagere og det sammenhold, som den hårde træning normalt giver danserne.

- Jeg forestiller mig det nærmest som et intenst højskoleforløb, hvor vi bliver gode venner alle sammen, siger hun.

- Omvendt er jeg mest nervøs for at skulle finde min indre sexede kvinde frem. For eksempel i en rumba helt tæt på et andet menneske. Jeg tyer normalt til at blive fjollet i stedet, så der bliver jeg virkelig udfordret og skal arbejde med mig selv.

Uanset om det bliver jive, vals eller rumba er Ane Høgsberg sikret et heppekor i form af sin kæreste og forældre, der lige som hende selv er glade og spændte.

- Jeg tvinger ofte min kæreste til at danse med mig derhjemme. Så jeg tror, han er glad for, at jeg danser lidt med nogle andre for en gangs skyld.

Læs mere om Ane og de andre deltagere i 'Vild med dans' 2017 her.