ZULU anmelder: Alle Mads Mikkelsens reklamer fra bundskraberen til højdespringeren

Mads Mikkelsen gjorde sig for nylig bemærket i en Carlsberg-reklame. Vi anmelder hans lange reklame-karriere, der svinger gevaldigt i kvalitet.

Carlsberg fik sig noget af en viral succes forleden, da en ny reklame med Mads Mikkelsen ramte internettet.

Det var som om folk helt glemte, at Mads Mikkelsen faktisk har haft en lang og gloværdig karriere bag sig i reklamernes verden. Men hvor god er han egentlig i dem?

Måler hans præstation i Star Tour-reklamen sig med hans rolle som superskurken Kaecilius i ‘Dr. Strange’? Er Ib fra Storebæltsbro-reklamerne på højde med Le Chiffre i ‘Casino Royale’? Vi anmelder Mads Mikkelsens reklamefilm.

Carlsberg 1

Allerede i 2002 var en dengang purung Mads Mikkelsen med til at sælge Carlsberg-øl.

Reklamen virker med 2017-briller endog meget tøhø-agtig med sådan en helt crazy misforståelse omkring nogle kokkehuer og sådan. Men det er vigtigt at huske på, at dengang sad folk altså og lo hjerteligt foran flow-tv’et, hver gang Finn Nørbygaard ikke kunne udtale navnet på en appelsinvand rigtigt, Polle fra Snave telefonerede i sin mobilos eller Niels Olsen med en lille sproglig finurlighed, der må have givet en eller anden reklamemand et års forbrug af sushi og Chablis, fortalte sin familie, at hans brød var hjemmeBRAGT, mens de TROEDE, at han sagde hjemmebagt… okay, den med Niels Olsen var ikke engang sjov i 2002, men lad nu det ligge.

Søren Pilmark i glansrollen som Bahnsen, der i selskab med plysdukken Harry reklamerer for DSB, har sat barren relativt lavt for infrastruktur-relaterede reklamer

Thomas Brunstrøm, anmelder

Set i det lys, klarer Mads Mikkelsen det lidt gumpetunge manuskript absolut upåklageligt. Vi kan se, at det er en skuespiller, der er på vej frem.

Dom: 4 stjerner

Storebælt

Vi skal frem til 2006. Her går det simpelthen tilbage for Mads Mikkelsens reklamekarriere.

Søren Pilmark i glansrollen som Bahnsen, der i selskab med plysdukken Harry reklamerer for DSB, har sat barren relativt lavt for infrastruktur-relaterede reklamer, men Mads Mikkelsen gør simpelthen ikke noget for at hæve den.

Sammen med Nicolas Bro gestalter Mads Mikkelsen Ib og Ib (nej, der er ingen god grund til, at de skal hedde netop det), der med jævne mellemrum krydser Storebælt og hver gang råber “Limboooo!”, når de kører under en bropille.

Det var marginalt hyggeligt første gang – når man havde set reklamen et par gange, blev det næsten lige så sjovt som at få fingrene i klemme i bildøren.

PS: Ingen dansk fodboldfan har nogensinde råbet “Attack! Attack! Attack!” til en fodboldkamp.

PPS: Hvorfor har Mads Mikkelsen paryk på?

PPPS: Når Flemming Østergaard er den mest mindeværdige skuespiller af de tre, er det ikke ensbetydende med, at Don Ø hører hjemme på Det Kongelige Teater, men siger mere om Mads Mikkelsen og Nicolas Bros niveau.

Dom: 1 stjerne

Star Tour

I 2010 dukkede Mads Mikkelsen op igen op i en reklame. Denne gang for Star Tour.

Altså: Lad os først slå en ting fast: Ser Mads Mikkelsen godt ud i badebukser og dykkermaske? Hell yes. Måske er det den Adonis-agtige krop og de distraherende høje kindben, der gør, at vi ikke rigtigt lægger mærke til, at reklamen faktisk ikke er noget særligt.

Ingen mand har løbet op ad en væg på en sejere måde siden Jacob Binzer i D-A-D’s ‘Bad Craziness’-video.

Thomas Brunstrøm, anmelder

“Livet er ikke dagene, der passerer, det er de dage, du aldrig glemmer.” Altså… ja… jo… det er da meget dybt på sådan en Facebook-coverbillede-hos-en-der-hedder-Marianne-og-er-damefrisør-i-Ikast-agtig måde, men mener Mads Mikkelsen det virkelig?

Når han sådan lader sand løbe gennem sine fingre, er det så fordi han virkelig funderer over livets forgængelighed, eller gør han det bare fordi, det ser sejt ud?

Det lugter mest af det sidste. En lidt rutinepræget præstation.

Dom: 3 stjerner

BoKoncept

 

Så er Mads Mikkelsen faktisk fyldt 50, men hvis man tror, at han så er færdig, tager man eddermame fejl. I denne reklame for BoKoncept fra 2016 slåsser han med en usynlig mand! DEN havde vi ikke set komme.

Okay, selv hvis man ser reklamen til ende, er koblingen mellem nye møbler og slåskampen en lille bitte smule svær at få øje på, og rent manuskriptmæssigt er vi nok over i den mere avantgarde-agtige afdeling af reklameverdenen.

Men altså: Mads Mikkelsen flyver gennem en væg, smadrer et glasbord (med sig selv) og bemærk lige øjeblikket ved 1:06 min. Ingen mand har løbet op ad en væg på en sejere måde siden Jacob Binzer i D-A-D’s ‘Bad Craziness’-video.

Dom: 5 stjerner

Ford Edge

Vi er stadig i 2016, og Mads Mikkelsen er slet ikke til at stoppe.

Indrømmet, med en spilletid på over 8 minutter er denne reklame for Ford Edge måske lidt rigeligt lang i spyttet, men man kan ikke sætter en finger på Mads Mikkelsens præstation. Som lejemorderen Le Fantôme har han ligesom taget det bedste fra Le Chiffre, Hannibal og måske en lille smule Tonny fra ‘Pusher’ og kogt det sammen til en umanerligt dekadent lejemorder, der både rocker en hat på sned, en motorcykel og en utrolig lille kikkert, som om han ejede hele verden.

Altså, scenen hvor han ligesom petter med en gul Ford Edge er måske ikke Mads Mikkelsens finest hour, men ellers er filmen stærke sager. Ikke mindst øjeblikket, hvor han beslutter sig for, at han ikke vil være lejemorder mere – muligvis fordi han er blevet et godt menneske, muligvis fordi han synes, Ford Edge er awesome.

Dom: 5 stjerner

Carlsberg 2

Nu stikker det totalt af for Mads.

Han har vel strengt taget aldrig været mere cool end her, hvor han bare cykler rundt iført et knivskarpt jakkesæt og taler lidt til kameraet.

Og altså: Hvis der fandtes en kategori i Oscar-uddelingen for ‘Bedste afsutning af ølskum på overlæben og levering af replikken “probably”’, så kunne Mads Mikkelsen saftsusemig godt begynde at lave plads på reolen.

Dom: 6 stjerner