Comedy

Komiker spiller Donald Trump og får sit eget tv-show – det bliver 'huge'

Manden med verdens mægtigste job får sit eget 'sit-down'-show på Comedy Central. Rollen som Donald Trump spilles af en komiker.

Det er naturligvis ikke Donald Trump i egen høje person – men derimod en af hans mange dobbeltgængere - som bliver hovedperson i et nyt 'sit-down'-show.

Og det er svært både at se og høre forskel på den ægte vare og den falske vare i form af Anthony Atamuik, der allerede under primærvalget blev kendt for sine rammende imitationer af den amerikanske præsident.

Programmet kommer til at hedde ’The President Show’ og får premiere på tv-kanalen Comedy Central i Danmark den 8. maj.

'Nice' eller 'not nice'

I programmet får Donald Trump, spillet af Anthony Atamuik, gæster på besøg i det ovale kontor i Det Hvide Hus. Her skal de tale politik, og Donald Trump får mulighed for at tale lidt om, hvad der er ’nice’ og ’not nice’ ved at være præsident.

Anthony Atamuik er langt fra den eneste komiker, der har kastet komisk kærlighed i retning af den amerikanske præsident. Tværtimod må Donald Trump være blandt de mest imiterede præsidenter nogensinde. Her får du fem af de mest vellykkede imitationer.

Fem afskygninger af Donald Trump

The Simpsons - 100 dage med Donald Trump

Tegnefilmen The Simpsons tager i en kort video Donald Trumps første hundrede dage i Det Hvide Hus under kærlig behandling. Video: Mads Therkildsen

Den 29. april rundede vi 100 dage med Donald Trump som præsident. Det er traditionelt en særlig begivenhed - en form for konstrueret milepæl - hvor man kigger tilbage på, hvad præsidenten har opnået i løbet af de første 100 dage.

For Donald Trump var det også en helt særlig begivenhed. Før Donald Trump blev valgt som præsident, lovede han at gennemføre en laaaang række ting på sine første 100 dage.

Efter 100 dage havde Donald Trump ikke rigtigt levet op til sine mange løfter. Til gengæld markerede den legendariske animationsserie 'The Simpsons' 100-dagen med ovenstående scene.

Trump interviewer Trump i spejlet

Jimmy Fallon - tv-vært på 'The Tonight Show' - er en mand med mange talenter. Han kan synge, danse og indimellem lykkes det ham også at lave nogle sjove sketches. Det vildeste ved denne optræden er dog ikke Jimmy Fallons imitation af Donald Trump, men det faktum, at Donald Trump selv er med i sketchen.

Den amerikanske præsident er nemlig kendt for sin manglende selvironi. Han har svært ved at grine af sig selv, hvorfor han også afslog at møde op til den berømte White House Correspondents' Dinner, hvor journalister og politikere laver sjov med hinanden.

Men Jimmy Fallon fik altså overtalt den daværende præsidentkandidat til at stille op. Og det er en succes i sig selv.

Trump og hans tweets

Et andet område, som Donald Trump i den grad har indtaget - helt sikkert mod opfordring fra sit eget bagland - er Twitter. Hans adfærd på Twitter var muligvis vildere, før han blev valgt som præsident, hvor han blev fanget i at tweete midt om natten. Men selv efter han er blevet valgt, har han skabt kontroverser med sine tweets og re-tweets. Således re-tweetede han en besked på Twitter fra en 16-årig knægt, der kritiserede en CNN-journalist - og det kom der ovenstående sketch ud af.

Her er Donald Trump portrætteret af skuespiller Alec Baldwin.

Trump og de tre debatter

Alec Baldwin har formentlig været den mest populære Trump-imitator overhovedet. Efter sin første optræden som Trump på det amerikanske satireshow 'Saturday Night Live' er han blevet fast inventar på showet. Donald Trump selv har endda været ude at adressere Alec Baldwins version af ham som 'elendig', hvilket kun har gjort ham mere populær.

Derfor havde Baldwin særlig travlt op til præsidentvalget, hvor der altid afholdes tre store debatter mellem de to præsidentkandidater. Og det gik ikke stille for sig mellem Hillary Clinton og Donald Trump, hvilket naturligvis smittede af i 'Saturday Night Live', som lavede en sketch over hver eneste debat. Her bliver Clinton i øvrigt spillet genialt af Kate McKinnon.

Melanianade

Sidste Trump-imitation og sketch på listen er endnu en Alec Baldwin-optræden - dog en meget kort en af slagsen. Her er det nemlig konen Melania Trump, der er hovedpersonen i afskygningen af skuespiller Cecily Strong. Igen er det 'Saturday Night Live', der har brugt Beyoncé-musikvideoen 'Sorry' som afsæt til at lave en sketch om kvinderne i Donald Trumps liv. Inklusiv begge hans døtre, hvoraf den ene føler sig lidt overset, samt hans særlige rådgiver Kellyanne Conway.