Ren kagemand: Når der går kage i dansk politik

Kagen er blevet taget som gidsel i dansk politik. Det skal stoppe NU.

Der er ikke noget, der kan få dit energiniveau til at hæve som nyheden om, at der kage. Det er i hvert fald lige indtil, sukkerchokket begynder at aftage.

Vi danskere kan med andre ord rigtig godt lide kage. Seertallene for 'Den Store Bagedyst' taler vist for dig selv.

Men noget vi elsker mere end kage, er kage uden agenda...og rosiner naturligvis. Men de sidste par uger har danske politikere taget vor elskede kage som gidsel. Vi er blevet fodret med det ene politiske budskab efter det andet kamufleret i marcipan og toppet med flødeskum.

Men nu er det nok. ZULU tager kagen tilbage. Kagen skal ud af dansk politik og ned i maven! Når vi alligevel er ved det, vil vi gerne have Tommy Kenter ud af kagen for altid. 

Her får du syn for sagen, når vi gennemgår nogle af de mest bemærkelsesværdige kageepisoder fra dansk politik.

Inger Støjberg pisker en stemning op!

Det seneste kapitel af kagegate blev skrevet på kontoret hos Integrationsminister Inger Støjberg. For et par uger siden kunne ministeren bryste sig af sin asylstramning nummer 50 - og det blev fejret med lidt af en flødeskumsdrøm på Christiansborg.

Det, var der en hel masse, der blev stærkt forargede over. Der var lagt i ovnen til en rigtig shitstorm - og Inger Støjberg måtte derfor ud at forklare sin politiske opskrift.

Som en smuk finish på historien, så strømmede det efterfølgende ind med støtte til Dansk Røde Kors, der indsamlede mere end 300.000 kroner i støtte på en dag. De gav derfor Inger Støjberg tilbage med sprøjteposen - og tillod sig at fejre indsamlingen med (du gætter det aldrig) kage.

Her er det Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl, der står flot med kager i favnen.

Jacob Mark fra SF og lokalpolitiker fra Radikale Venstre Anna Mee Allerslev var blandt de første politikere til at reagere på kageopslaget med deres egen politiske fejringer. 

Når joken ikke er sjov længere

Men #kagegate stopper ikke her. 

For formanden for SF (Socialistisk Folkeparti), Pia Olsen Dyhr, er tilsyneladende ikke den, der stopper, før brunsvigeren bliver til knækbrød. Da Uber for et par dage siden måtte lukke og slukke som følge af en stramning af taxalovgivningen, så Pia Olsen Dyhr sit snit til at fejre lukningen med kage.

For at gøre situationen endnu mere ufrugtbar var kagen hverken hjemmebagt eller hjemmebragt, men i stedet gravet frem et sted på internettet.

Frugt'kagen'

Inger Støjberg er langt fra den første kageglade politiker, der udnyttet den delikate spise, når der skulle høstes likes

Radikale Venstres formand Morten Østergaard flashede for nogle år tilbage denne lidt sørgelige - men politisk korrekte - version af en 'kage', der udelukkende består af frugt.

Heller ikke det kagetrick var populært blandt alle. Mildest talt.

Selv 'jeg-tager-afstand'-debattøren Abdel Aziz Mahmoud var ude at tage afstand til frugt'kagen'.

Citronmåner vælter ind på Christiansborg

Dansk Folkeparti gjorde også sit indhug i den politiske gidseltagning af kagen, da de i 2010 blev begravet i citronmåner.

Det skete, efter partiet i deres medlemsblad beklagede sig over, at indvandrerne havde plyndret de danske venteværelser for kage og saftevand, hvorfor den søde ordning var blevet sløjfet. Det behøvede partiet ikke sige to gange.

Få dage efter nyheden ramte medierne, druknede partiet i citronmåner fra danskere, der forbarmede sig over de kagehungrende politikere.