Stephania Potalivo efter 'SJIT Happens': - Jeg frygtede at blive sat i bås

Efter fem år som Ane, Olau, Øland, Mads og Emil skal ’SJIT Happens’-castet hver til sit.

Der kan ske meget på fem år, når man er midt i tyverne.

Og kigger man lidt nærmere på den udvikling, de faste skuespillere er gået igennem på fem år, så er det nok seriens første kvindelige indspark, Stephania Potalivo, der har taget det største karrierespring.

Hun nåede knap nok at sige farvel til Ane, før hun blev introduceret som den flittige jurastuderende Gitte Skovgaard i tv-serien ’Mercur’ på TV 2 CHARLIE.

Sidste omgang 'SJIT Happens'

Sidste afsnit af 'SJIT Happens' sendes i aften som et dobbeltafsnit klokken 21.15 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Derefter kan du se 'Natholdet - SJIT Special', hvor Anders Breinholt får besøg af skuespillerne fra serien. Det sker klokken 22.25.

En rolle, der ikke kunne ligge længere væk fra Ane.

- Det er lidt komisk at hoppe fra ZULU til CHARLIE. Der var en dag, hvor 'SJIT Happens' og 'Mercur' blev vist lige efter hinanden. Der gik jeg fra at ligge på et bord med body sushi til at sidde ved et spisebord som en fin, veltalende og meget arbejdsom jurastuderende, siger Stephania Potalivo om det lettere skizofrene rolleskift.

Stephania Potalivo var 24 år, da hun blev castet til rollen, som pigen alle elsker i ’SJIT Happens’. I dag har hun rundet de 30 år, er et kendt ansigt blandt det meste af familien Danmark, og hun har fået en ny voksen frisure.

Frygtede at sidde fast i Ane-rollen

Stephania Potalivo var også den første, som blev castet til ’SJIT Happens’, på trods af, at hun var forhindret i at komme til den oprindelige casting. Heldigvis havde ZULU-redaktør Maj-Britt Landin set hende i en meget lille rolle som provokerende goth-tøs i tv-serien ’Kristian’, hvorfor hun undtagelsesvis blev inviteret til en særcasting.

Jeg frygtede rigtig meget dengang, at jeg ville blive sat i bås som Ane-typen. At jeg blev 'hende fra den tv-serie'

Stephania Potalivo, skuespiller

Selvom hun har spillet den samme rolle i seks år, har Stephania Potalivo, modsat nogle af sine kollegaer i faget, undgået fælden med at sidde fast i en rolle, hvilket måske er særligt gældende, når det kommer til populære serieroller.

- Jeg frygtede rigtig meget dengang, at jeg ville blive sat i bås som Ane-typen. At jeg blev 'hende fra den tv-serie'. Men jeg har lavet 'Dicte', jeg var med i ’Vild med dans’ og også 'Klassefesten 3', hvor jeg har fået mulighed for at prøve andre roller af. Og det er en gave at få lov til at spille så forskellige roller, udtaler skuespillerinden.

Når 'SJIT Happens' slutter er det et farvel til den danske pendant til Ross og Rachel. Mon de får hinanden til sidst?

Derfor har hun også kun taknemmelighed til overs for ’SJIT Happens’.

- SJIT har betydet rigtig meget for min karriere. Det har skabt en masse opmærksomhed om mig. Og nogle gange tænker jeg, at det har været min lille uddannelse, for selvom jeg også har taget nogle kurser og små uddannelsesforløb som skuespiller i Ebeltoft og New York, så lærer man også meget i praksis, siger hun.

Drømmer om karriere i Danmark

Stephania Potalivo har spillet skuespil, siden hun var helt ung. Hun havde blandt andet en stor rolle i filmen ’Mirakel’, hvorfor hun altid har været et kendt ansigt i større eller mindre grad.

Men efter hun deltog i konkurrenceprogrammet ’Vild med Dans’, hvor hun endte i finalen som nummer to, var hun et kendt ansigt ikke kun blandt børn og unge - men også hos familien Danmark. Med rollen som Gitte Skovgaard i ’Mercur’ har Stephania Potalivo endnu engang udvidet sit publikum herhjemme. Og det er lige efter planen.

Herunder kan du høre hende fortælle lidt om rollen i 'Mercur' - og kæresteforhold i 50'erne.

Stephania Potalivo, der spiller Gitte i tv-serien 'Mercur', fortæller om, hvordan man var kærester i 1950'erne, hvor 'Mercur' udspiller sig.

- Hvis jeg bliver tilbudt i rolle i en udenlandsk film, så siger jeg ikke nej, men det er ikke der, mit fokus er lige nu. Jeg er virkelig taknemmelig, hvis jeg kan have en karriere herhjemme. Det er drømmen for mig.

På trods af de lyse fremtidsudsigter kommer skuespilleren alligevel til at savne sit faste hold - inklusiv Ane.

- Det sværeste har været at sige farvel til Ane. At jeg ikke kan være Ane sammen med de andre længere. Vi kan godt blive ved at se hinanden, men det bliver ikke det samme. For når man er sammen som gruppe, kan man godt komme lidt ind i den rolle, hvor man er lidt Emil-agtig eller lidt Ane-agtig, siger Stephania Potalivo.

Og derfor afviser hun heller ikke at vende tilbage som Ane i et særafsnit, hvis der skulle opstå en mulighed for det.

Udseendemæssigt har skuespillerne ikke ændret sig betydeligt over fem sæsoner. Måske lige pånær Jonathan Harboe efter billedet herunder at bedømme.

Sådan så de fem faste karakterer ud, da serien havde premiere i 2012. Fra venstre Nikolaj Stokholm, Ruben SØøltoft, Stephania Potalivo, Claes Quaade og Jonatan Harboe.
De er blevet en mere, men ellers er det fra venstre Nikolaj Stokholm, Claes Quaade, Jonatan Harboe, Roberta Reichhardt, Stephania Potalivo og Ruben Søltoft

Her får du alligevel en lille oversigt over, hvad der er sket af store ting for de seks lejlighedskammerater i den virkelige verden.

Stephania Potalivo (Ane): Medvirker i 'Dicte', 'Klassefesten 3' og en lang række kortfilm, herunder en rolle i en kortfilm om et lesbisk vampyrdrama 'Lækre til vi dør'. Og så endte hun i finalen i 'Vild med dans'.

Nikolaj Stokholm (Øland): Premiere på sit one-man-show 'Mit liv som Nikolaj Stokholm' i 2017, vært på 'TV-prisen', 'Reumert' og  'Zulu Comedy Festival Preview Show', og så har han været fast vært på DR Ultras populære 'Ultras sorte kageshow'. Og så er han blevet gift, som den eneste af de fem.

Claes Quaade (Emil): Nomineret til en Robert i 2016, medvirker i sketch-showet 'TurboModul'.

Jonathan Harboe (Mads): Medvirker i filmene 'Underverden' og 'Ækte Vare' og er derudover aktuel i DR-programmet 'Generation Hollywood'.

Ruben Søltoft (Olau): Turnerede i 2015 med sit første one-man-show 'Mit Hoved', var den ene af to faste værter i 'Din Film' på TV 2 PLAY og var for nyligt vært på 'ZULU Awards 2017'. 

Roberta Reichhardt (Katrine): Medvirker i filmene 'Comeback', 'Flaskepost fra P' og 'En, to, tre - nu!', og så var hun også storesøster i tv-serien 'Grethe'.