Dybvaaaaad

Sådan laver vi 'Dybvaaaaad': - Engang var vi kun to mand

Tobias Dybvad og hans makker, Rasmus Olsen, kæmper for at lave sæson 7 af 'Dybvaaaaad'. Få et indblik i, hvordan en normal uge ser ud for dem.

Det er ikke altid lige nemt at finde sjove klip til programmet, og der er et stort pres, når man kører på 7. sæson.

Det kan man se i dokumentaren 'Dybvaaaaad - Også som dokumentarserie', der bliver vist mandag aften. Dokumentaren bygger på underholdningsprogrammet 'Dybvaaaaad', som har været en stor seersucces de seneste mange sæsoner.

Dokumentaren tager seerne bag kulissen og giver et unikt indblik i, hvordan showet kommer til live, men også på det pres, som Tobias Dybvad og hans bedste ven og kompagnon, Rasmus Olsen, oplever i forhold til at være på 7. sæson.

- Det er klart, at jeg naturligvis gerne vil holde niveauet, og seerne skal helst ikke have en følelse af, at det går ned ad bakke eller kører for meget i ring. Så hellere stoppe, siger Tobias Dybvad til TV 2.

De så 20 programmer om ugen

'Dybvaaaaad' bliver sendt en gang om ugen, så arbejdspresset er stort. Faktisk produceres programmerne løbende, og det går oftest godt. Det har dog ikke altid været så velfungerende, som det er i dag.

- Det er efterhånden en ret smurt maskine, og vi har fået meget mere mandskab end i første sæson, hvor Rasmus Olsen og jeg var de eneste til at se 15-20 tv-programmer om ugen. I dag ser Karsten Green og Jakob Svendsen minimum fem programmer hver, og så kan vi andre nøjes med at se lidt ekstra programmer. Og ellers koncentrere os om jokes.

Herunder kan du få et unikt indblik i, hvordan 'Dybvaaaaad' egentlig bliver til.

Ugens gang for 'Dybvad'

 1. Torsdag

  - Ugen starter i princippet torsdag, da vi optager et show onsdag. Torsdag eftermiddag ser vi optagelsen sammen med vores producent og vores ZULU-redaktør og vælger sammen de sidste ting, der skal pilles ud, så programmet kan sendes om mandagen. 

  - Torsdag starter vi så også på det nye program, Rasmus Olsen og jeg vælger klip ud og skriver jokes.

 2. Fredag

  - Fredag mødes vi med et par komikere, ser klippene og råber jokes ud i lokalet. Så sender vi manuskriptet til vores "punchers" (komikere der arbejder med jokes til showet red.), der leverer ekstra jokes henover weekenden.

 3. Lørdag

  Fri!

 4. Søndag

  - Søndag aften vælger jeg de jokes, jeg kan bruge og sender manuskriptet afsted igen til vores "punchers" (komikere der arbejder med jokes til showet red.), så de lige kan give det en sidste tur.

 5. Mandag

  - Mandag optager vi eventuelt indslag. Hvis vi er på tour, tager vi til den pågældende by mandag aften og optager voxpop tirsdag formiddag.

 6. Tirsdag

  - Tirsdag går Rasmus Olsen så småt i gang med at grov-udvælge klip, mens jeg sidder med manus til jeg er færdig - nogle gange til midnat. Der kan være op til 25 sider, der skal skrives ned til 10-12. Det er her, jeg har tid til at kræse for manuskriptet, skrive det i mit eget sprog og fjerne alt, som jeg ikke tror på.

 7. Onsdag

  - Onsdag er Rasmus Olsen og jeg i klipperummet og følge vores egne indslag til dørs, og så har vi prøver om eftermiddagen, hvor jeg siger hele manus højt kun for tv-holdet. Vi er stoppet med at optage prøverne, for vi bruger alligevel kun de optagelser, hvor der er publikum. Men det er en god måde at fange ting i manus, der ikke spiller. Så spiser vi aftensmad og laver de sidste rettelser i manus.

  - Så optager vi showet med publikum.

  - Efter showet ser Rasmus Olsen og jeg optagelsen af showet og sender noter til klipperen, som går i gang torsdag morgen.

 'Dybvaaaaad' kan ses på TV 2 PLAY lige her.