Natholdet

Holland gik verden rundt med hylende morsom video til Trump: Nu svarer Danmark igen

En ny video skal promovere Danmark som det næstbedste land i verden - efter USA.

14. sæson af Natholdet er skudt i gang og ugens sidste gæst i studiet hos Anders Breinholt, var skuespilleren Nicolas Bro.

Sammen dykker de ned i nogle af medielandskabets mange absurditeter.

Et emne som de to også kommer ind på er den nye amerikanske præsident, Donald Trump. Hans slogan igennem den amerikanske valgkamp var "America First".

Det er helt fint med Anders Breinholt. Han har dog bare et ønske. Hvis USA skal være nummer et, kan Danmark så være nummer to?

Derfor har Natholdet lavet en lille video, som fortæller alt det bedste om vores lille land. Du kan se videoen øverst i artiklen.

Holland vil også være nummer to

Videoen skal ses som et modsvar til en hollandsk video med samme tema og appel, som for nogle uger siden gik verden rundt.

Se et klip fra den hollandske videohilsen til Donald Trump, der har vagt opsigt verden over.

I den video bliver det blandt andet nævnt, at det danske sprog er en katastrofe. Udover det så har Anders Breinholt for nyligt haft en rigtig dårlig oplevelse i Holland.

- For et par uger siden var jeg i USA, og på vejen hjem mellemlander jeg i Schiphol, Amsterdams internationale lufthavn. Her er jeg forsinket i fire timer på grund af tåge. Holland nummer to - næppe. Det kommer simpelthen ikke til at ske, siger Anders Breinholt.

Danmark og Holland er dog ikke de eneste lande i Europa, som kæmper om at være nummer to efter USA.

Både i Tyskland, Schweiz, Belgien og Portugal er der blevet lavet lignende videoer, som den danske og hollandske. 

- I alt ti lande i Europa har taget kampen op imod Holland, siger Anders Breinholt.

Alle videoerne kan ses her.