Serieland

'Klovn' vender tilbage: Fem andre sjove serier, der ligger tåkrummende tæt op ad virkeligheden

Virkeligheden er det nye sort - særligt når det bliver så tåkrummende, at du bliver nødt til at kigge væk.

Der er en tendens i tiden til selvpineri. En tendens i tiden til at opsøge pinligheder og akavede situationer på tv helt frivilligt.

Det kan være ganske pinefuldt at se på, men det er mest af alt genkendeligt.  

Herhjemme var det tv-serien 'Klovn' med makkerparret Casper Christensen og Frank Hvam, der startede bølgen af selvudleverende komedieserier, der tager udgangspunkt i virkeligheden på den ene eller den anden måde.

For nyligt kunne Casper og Frank så afslører, at der er skrevet under på en kontrakt om endnu en sæson af den populære serie. En sæson syv. 

- Det er de her uheldige hverdagssituationer, der bliver skildret på en komisk måde, forklarer Frederik Dirks Gottlieb, der sammen med sin fast seriemakker Kasper Lundberg har lavet en liste over fem tåkrummende serier i 'Klovn'-kategorien.

Se de fem sjove anbefalinger præsenteret af eksperterne fra 'Serieland' i videoen øverst.

Fem sjove serier, der ligger tåkrummende tæt op af virkeligheden

 1. Lillemand

  Joantan Spang er en lille mand på mere end en måde. Det antyder han i hvert fald i serien 'Lillemand', der i store træk er bygget op omkring komikerens eget liv.

  Spang er ikke bange for at udlevere sig selv, hvilket til tider kan blive voldsomt flov at følge med i.

  'Lillemand' findes i to sæsoner, som kan ses på TV 2 PLAY.

 2. Divorce

  Sarah Jessica Parker er tilbage i en serie for første gang siden 'Sex and the City' - bare 15 år senere. Sådan føles det lidt i 'Divorce' i begyndelsen. Men det er altså en anden karakter, hun spiller.

  I begyndelsen af serien møder vi Frances i et ulykkeligt ægteskab. Inden længe kører det helt af sporet, og både Frances og hendes mand viser sig fra deres absolut værste sider.

  'Divorce' er primært en komedie. Men den har også sine alvorlige øjeblikke.

  'Divorce' kan du finde på HBO Nordic.

 3. Better Things

  Sam Fox er fraskilt mor med tre piger. Den ene er teenager, de to andre er godt på vej. Derudover er hun skuespiller - og hvis man kender lidt til Hollywood, så ved man, at det er et barsk sted for kvinder over 40.

  Alt det skal Sam Fox få til at gå op i en højere enhed, mens hun samtidig skal passe på sin småkrævende mor, der bor i huset ved siden af.

  Den verdenskendte komiker Louis C.K. har skrevet serien med seriens hovedperson Pamela Adlon.

  Du kan se 'Better Things' på HBO Nordic.

 4. Curb Your Enthusiasm

  Larry David er en sjov mand. Og selvoptaget. Så sjov og selvoptaget, at han besluttede sig for at lave en serie om ham selv og sit eget liv med små ændringer til forskel.

  Larry David er manden bag 'Seinfeld', og havde det ikke været for ham, så havde der aldrig været nogen 'Klovn'.

  Du kan se alle otte sæsoner af serien på HBO Nordic - og en niende skulle være på vej.

   

 5. Ditte og Louise

  'Ditte og Louise' er en fortælling om to veninder, der møder hinanden midt i hver deres livskrise. De to kvinder er som yin og yang, men de forstår i den grad at komplementere hinanden. 

  Serien er lavet af Ditte Hansen og Louise Mieritz, og karakterne er delvist baseret på kvinderne selv, hvilket man nemt kan forstille sig. 'Ditte og Louise' har dog også masser af hjerte, og man kommer virkelig til at holde af de to kvinder.

  'Ditte og Louise' kan steames på dr.dk - lidt endnu i hvert fald.