Comedy

Før var han boldbesværet amatørpolitiker på ZULU - nu er han økonomiminister

ZULU har fået sin første ministerpost i form af tidligere FC ZULU-deltager Simon Emil Ammitzbøll, der er blevet økonomi- og indenrigsminister.

Simon Emil Ammitzbøl (LA) er netop blevet kåret til Danmarks nye økonomi- og indenrigsminister af Dronningen.

Her kan du se FC ZULU

Der vises to afsnit af 'FC ZULU' tirsdag aften klokken 19.40 og 20.15 i anledningen af Simon Emil Ammitzbølls nye ministerpost.

Du kan også fange 'FC ZULU' på TV 2 PLAY.

Men før den storsmilende politiker var noget-som-helst i dansk politik, var han bange for bolden i TV 2 ZULU-programmet 'FC ZULU'. Og det var begyndelsen på den den liberales politikers karriere i Folketinget.

- Til valget i 2005 - og det er derfor, at TV 2 derefter blev min yndlingskanal - genudsendte TV 2 'FC ZULU' under valgkampen. Og det kunne jeg mærke. For dagen før valget stod jeg ved Næstved Station og skulle dele pjecer ud. Det var noget af en kamp. Men dagen efter genudsendelsen, der stod folk i kø for at få pjecer og autografer, sagde Simon Emil Ammitzbøll, da TV 2 tidligere i år ringede ham op for at høre, hvordan det gik med boldkarrieren.

Læs hele interviewet med ham herunder.

'FC ZULU' var programmet, hvor tidligere landsholdsspiller Mark Strudal fik til opgave at tæske nogle af Danmarks mest boldbesværede gennem et intenst træningsophold. Målet var en fodboldkamp mod FC København, som de - spoiler alert - desværre tabte.

Men selvom holdet tabte kampen, så vandt Simon Emil Ammitzbøll en plads i Folketinget og popularitet i det halve kongerige i 2005.

Senere meldte Simon Emil Ammitzbøll sig ud af Radikale Venstre. I 2009 stiftede han partiet Borgerligt Centrum. Det blev en kort fornøjelse, da han allerede et halvt år efter blev medlem af Liberal Alliance.

Hvem bliver den næste ZULU-minister?

Simon Emil Ammitzbøl er langt fra den eneste politiker, der har brugt tv-programmer som platform. Også partikammeraten Joachim B. Olsen har blandt flere andre folketingspolitikere - Astrid Krag, Rasmus Jarlov og Kristian Jensen - gjort karriere i 'Vild med dans'. Desværre fik han ingen ministerpost i denne omgang.

Spørgsmålet er nu, hvem der bliver den næste ZULU-minister?

TV 2 ZULU har kigget lidt i spåkuglen for en fremtidig ministerkabale og udvalgt seks superskarpe kandidater på tværs af ministerspektret. Længere nede kan du sætte din stemme på, hvilken af de seks kandidater, du tror på, bliver den næste ZULU-minister.

Mulige ministerkandidater kendt fra TV 2 ZULU

Kort om kandidaterne

Klaes

Udlændinge-, integrations- og fisseminister.

Kendt fra 'Klaes the Roommate'. 

Han har sørget for, at Behrouz - en udlænding - har fået et sted at bo. Eneste minus kunne være, at han bare er en hånddukke, men det har jo ikke stoppet hånddukken Søren Pape (K) i at nå til tops.

Foto: TV2 - Marketing

Jeppe K

Finansminister.

Kendt fra 'Danish Dynamite'.

Har vi råd til det? Kan det lade sig gøre? Det’ ligemeget! Hahahahahahahaah.

Foto: TV 2 ZULU

Robert Dølhus

Ligestillingsminister

Kendt fra 'Langt fra Las Vegas'

Synes du, at det lyder kontroversielt? "Hold dog kæft og vis os dine patter, kælling..." kunne være et muligt valgslogan. Næsten lige så godt som Lars Chr. Lilleholts "Giv Lysten En Chance". 

 

Foto: Camilla Rønde / Scanpix Denmark

John Schmidt

Forsvarsminister

Kendt fra P.I.S.

John Schmidt tøver ikke med at give order to go. Og så har han stor erfaring udi våbenhåndtering.

Foto: TV 2 ZULU

Øland

Minister for Nordisk Samarbejde

Kendt fra 'SJIT Happens'.

Han er så nordisk (Læs: arisk), som man kan blive, og han har desuden stor erfaring med at brase ind til naboerne og bare blive hængende.

Foto: TV 2 / TV 2

Kongerne af Næstved

Kulturministre

Kendt fra 'Danish Dynamite'.

Seriøst, ville det ikke være zenzygt?

Foto: TV 2 ZULU

Afstemning

Hvem, tror du, bliver den næste ZULU-minister?