Comedy

Dansk milliardær-arving afslører: Det flyder med hemmeligheder og løgne i overklassen

Penge og magt er en bekvemmelighed, hvis man har hemmeligheder at skjule. Milliardærarvingen Martin Bundgaard hilser dig velkommen til overklassen.

Alle har noget at skjule. Men måske borgerskabet gemmer på lidt flere skeletter i chatollet end os andre dødelige.

For her er hemmeligheder og løgne er en helt naturlig del af indretningen - helt på linje med jagt, champagnebrunch og privatfly.

Det fortæller den 26-årige entreprenør og arving til cementdynastiet FLSmidth, der er en af Danmarks største virksomheder, Martin Bundgaard.

Og det er der en god forklaring på.

Kort om Martin Bundgaard

Martin Bundgaard voksede op på små 30 hektar i et stort hus i Gammel Holte.

Hans mor var datter af Poul Bundgaard, der giftede sig ind i FLSmidth-dynastiet.

Martin Bundgaard har engang været kæreste med skuespilleren Tara Reid.

Han blev en årgang kaldt Crazy Martin, fordi han festede hver dag.

I 2016 stiftede han virksomheden 'I AM', der blandt andet sælger til restaurantkæden MASH og natklubberne Chateau Motel og Panama.

- Det er nok de mest magtfulde her på jorden, der har flest hemmeligheder i bund og grund - og det hjælper penge jo med at skjule på den ene eller den anden måde, siger Martin Bundgaard om det miljø, han selv er en del af - og han kan ikke helt afvise, at han måske selv har betalt sig fra en hemmelighed eller to.

Martin Bundgaard har indviet i at åbne porten på klem for TV 2 ZULU til en verden, der normalt er lukket land for andre. Det drejer sig overklassen eller jetsetterne, som portrætteres i et afsnit af ZULU-serien 'Lillemand'. For er utroskab og løgne bare en helt naturlig del af overklassemiljøet, eller overdriver Jonatan Spang i sin portrættering af miljøet?

Men det vender vi tilbage til senere.

Hvis man har gået og knoklet røven ud af bukserne, og du gerne vil have en Ferrarri, så gå da ud og køb fem af dem, hvis du har lyst.

Martin Bundgaard

Et livstykke fra Gammel Holte

Først skal du præsenteres for Martin Bundgaard. Han er nemlig noget af et livstykke.

For Martin Bundgaard er Janteloven helt tydeligt en by i Rusland. Han er ikke det mindste flov over sin formue eller titel som arving. Tværtimod er han 'faktisk rimelig glad' for, at hans tipoldefar vagte at grundlægge ingeniørvirksomheden FLSmidth, som han selv udtrykker det.

Her kan du se mere 'Lillemand'

'Lillemand' bliver sendt hver mandag aften på TV 2 ZULU. Du kan altid fange snigpremieren på TV 2 PLAY.

Men han har også haft en komfortabel barndom og ungdom på en små 30 hektar i Gammel Holte. Han er old money, som man siger. Ikke at han har noget imod new money

- Hvis man har gået og knoklet røven ud af bukserne, og du gerne vil have en Ferrarri, så gå da ud og køb fem af dem, hvis du har lyst, lyder opfordringen af Martin Bundgaard.

For at gøre Martin Bundgaard mere interessant, så hedder hans bedstefar Poul Bundgaard, der nok er bedst kendt for sit bidrag til kulturhistorien, som Kjeld fra Olsen Banden. Ja, ham, der ikke ikke kunne sige Yvonne imod, om så hans liv afhang af det. 

Men det er ikke derfor, at TV 2 ZULU har inviteret Martin Bundgaard ind til en snak på grå mandag eftermiddag. Han er inviteret ind som overklasseekspert eller mulvarp om man vil og har fået den opgave at se afsnittet 'Gods og Guld' fra 'Lillemand'. 

I tilfælde af, du ikke lige fik set afsnittet, får du her en kort opsummering. Jonatan Spang skal lave stand-up på et gods. Klodset som han er, får han under den hyggelige optræden lukket op for nogle hemmeligheder mellem godsejeren og hans kone. Det viser sig hurtigt, at det ikke er hemmeligheden i sig selv, der er problemet - men snarere, at det beskidte undertøj luftes i en større forsamling.

For det meste holder man nallerne fra personalet, for det kan blive en dyr fornøjelse

Martin Bundgaard

Afsnittet er baseret på en virkelig historie. Og Jonatan Spangs portræt af overklassen er tilsyneladende ikke milevidt fra den virkelighed, som Martin Bundgaard kommer ud af.

- På mange måder er karaktererne sande. Specielt godsejeren, lyder den umiddelbare dom fra Martin Bundgaard.

Men der er dog detaljer, som ikke helt vækker genklang.

Derfor er personalet er no-go

Her skal du stoppe med at læse videre, hvis du ikke er til spoilers.

I 'Gods og Guld' kommer det nemlig frem, at godsejeren har haft en affære med tjenestepigen Margit. Og det var ifølge Martin Bundgaard sandsynligvis ikke sket i hans forgyldede omgangskreds. Sandsynligvis.

- For det meste holder man nallerne fra personalet, for det kan blive en dyr fornøjelse, fortæller millionærarvingen og påhæfter en lille anekdote om en ven og en ansat under ham:

- En af mine venner i USA har et stort international firma. Og i USA koster det dyrt, hvis du laver sexchikane. Det kostede ham små 12 millioner kroner for et tantekys, fordi det blev fanget på overvågning.

Martin Bundgaard understreger, at penge er ikke alt.

Generelt lægger Martin Bundggaard ikke skjul på, at han er både glad og taknemmelig for sine penge og sin position i øverste lag af samfundets lagkage. Noget, der i mange år mest udmøntede sig i fest, farver og rosé.

Alt er bare lidt lettere med penge

Udover alt det andet, er Martin Bundgaard nemlig også kendt for at være lidt af en festkonge, der har rejst verden tynd for natklubber. 

I magasinet Euroman fortalte han, at han i mange år blev kaldt Crazy Martin, fordi han festede syv dage om ugen. Til sidst sagde hans krop stop. Festlivet er nu lagt på hylden og i dag bruger han sine penge og sine forbindelser til sin at drive egen forretning. 

Han har stiftet sin egen virksomhed 'I Am', som producerer både rosévin og vodka til natklubber i hele verden. Og det havde ikke været muligt, hvis Martin Bundgaard havde været en mester-hvem-som-helst.

- Jeg ville ikke kunne starte min egen virksomhed, hvis det ikke var fordi, at jeg kendte natklubejerne. Så som jeg siger til min familie, langtidsinvesteringen begynder at kunne betale sig, siger Martin Bundgaard og griner underforstået.