Comedy

Seks tilfælde hvor du hellere må lytte til din krop

Hvornår skal man lytte til sin krops signaler, og hvornår skal man ikke?

Kroppen siger så meget. Du stresser for meget? Skulle vi ikke spise noget sukker? Hvorfor skulle vi absolut bestige Kilimanjaro?

Men hvornår skal man egentlig lytte til den uden at at være fanatisk, men også uden at gøre skade på den på længere sigt.

Niels Hausgaard har et meget godt bud på det spørgmål i klippet herover. Og i den ånd har TV 2 Comedy yderligere seks bud på, hvornår man hellere må give efter for sin krops signaler.

Pest eller dovenskab

Det er mandag morgen. Du er træt og sur, fordi det er mandag morgen. Det første, der møder dig på arbejdspladsen, er en skillevej. Trappen eller elevatoren. Din fornuft og det fordømte nytårsfortsæt fortæller dig, at du skal bestige de ondskabsfulde trapper. Din krop derimod trækkes mod elevatoren, som et æble bliver trukket mod jorden, en hund bliver trukket mod en kat eller Prins Charles bliver trukket mod Camilla Parker Bowles. Måske skal du bare lytte til din krop. Det er kun mandag en gang om ugen.

After Eight før otte

Du har lige spist aftensmad. Det var den helt store omgang stegt flæsk med persillesovs – også kåret som den danske nationalret af den tidligere minister for dyr og ubrugelige madråd, Dan Jørgensen. Men der mangler noget. Noget sødt. Mere præcist siger din krop, 'Hej. Var det ikke på tide, vi fik os en fyldt Anton Berg-chokolade? Eller en After Eight…før otte?' Og eftersom du allerede har forpestet dine organer en gang her til aften, kan du lige så godt give efter. Hvad forskel gør et enkelt stykke chokolade eller 12.

Niels Hausgaard og Anders Grau er i 'Grand Danois' ikke helt enige om, hvorvidt man skal blande motion og arbejde.

Bare fem minutter længere

Det er daglig tortur, når vækkeuret ringer klokken syv en mørk november morgen og tvinger dig ud af din drøm om ost, kærlighed og hvad mennesker ellers drømmer om af gode ting. Din krop stivner insisterende. Den siger 'Du kan ikke stå op nu. Verden uden for dynen er et afskyeligt sted - lad dig ikke snyde af den friske luft. Fem minutter mere ville gøre underværker.' Gør det. Giv dig selv de fem minutter længere. Hvorfor ikke ti? Du skal have din søvn ellers fungerer hjernen simpelthen ikke optimalt.

Natmad

Du er fuld. Du fik måske lige otte genstande mere end beregnet, men nu er du på vej hjem. Du går forbi en grillbar, hvor den vidunderlige duft af friture og smeltet ost pirrer dine inderste behov. Du har aldrig i dit liv haft mere lyst til pomfritter. Endnu engang; lyt til din krop, den forsøger at fortælle dig noget meget vigtig: ’Spis en burger eller en flæskestegssandwich med ekstra fritter, inden du går i seng. Gerne noget med salt. Det vil hjælpe på dine tømmermænd.’ Og den har jo ret. Men glem endelig ikke væsken, medmindre du absolut ønsker Sahara minifesteret i din mund, når du vågner.

Du skal også mærke det er jul

Du flakker rundt, ved ikke hvor du hører til. For det er december, og du skal nå at købe de sidste julegaver, inden klokken slår den 24. december. Det sner, og du fryser som bare fanden. Dine kinder er helt følelsesløse, så selv Julia Roberts ikke kunne få liv i dem med en lussing, der er Pretty Woman værdig. I virkeligheden er det bare din krop, der siger; 'Køb noget varmt til dig selv. En ny vinterjakke fra Burberry måske? Noget varmere, end det du flakker rundt i.' Og her skal du lytte til din krop, for den skal også vide, det er jul.

God lang ferie

Det har været travlt på arbejdet det sidste lange stykke tid. Der har også været problemer på hjemmefronten, fordi din lille Helene ikke får lavet sine lektier. Alle hiver og trækker i dig – og din krop begynder forfalde. Dit hår falder af. Du vågner midt om natten badet i koldsved. Og du har pludselig fået din teeagehud tilbage. Din krop forsøger at fortælle dig, at det er tid til ferie. En laaang ferie uden forstyrrelser. Hop på det første fly til Tenerife - for Guds skyld uden børn. Bare dig og en sandstrand. Hvis det ikke virker, skal du nok søge hjælp hos en læge.