Comedy

Ni komiske højdepunkter fra den amerikanske valgkamp

Det lange modbydelige træk for at få valgt en amerikansk præsident er snart ovre - TV 2 Comedy ser tilbage på de sjoveste øjeblikke.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for satiren.

Det fristes man næsten til at sige efter en lang valgkamp, der også har budt på noget af det bedste amerikanske satire nogensinde.

Se det amerikanske valg med Natholdet

'Natholdet' med Anders Breinholt i spidsen sender valg hele natten til onsdag på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY fra 22.20.

For når en valgkamp er præget af skandaler, mudderkast og ubehagelige dommedagsscenarier, så betyder det i særdeleshed en gylletank af brugbar materiale til de amerikanske satirikere, komikere og talk-show-værter.  

TV 2 Comedy har samlet en række af de allersjoveste øjeblikke, parodier og produktioner fra valgkampen til dig i anledningen af, at Natholdet laver den sjoveste valgdækning tirsdag nat på TV 2 ZULU.

1. Between to ferns

I det ret sorte satireindslag 'Between two Ferns' (oversat 'mellem to bregner') interviewer skuespiller Zack Galifianakis kæmpestjerner - mellem to bregner sjovt nok. Zack Galifianakis er som sagt selv skuespiller og har tydeligvis nogle gode kontakter, for det lykkedes ham at interviewe folk fra Brad Pitt til den afgående præsident Barack Obama.

I dette specifikke valgindslag lokker han selveste Hillary Clinton ind til en snak om alt det, hun ikke gider at snakke om.

Særligt anspændt bliver situationen, da Galifianakis i en sidebemærkning kommer ind på email-skandalen. Det allersjoveste er begyndelsen af interviewet, hvor han forsøger at skræmme præsidentkandidaten i et Halloween-kostume. Ja, Zack Galifianakis kan tilsyneladende tillade sig ALT.

 2. Alece Baldwin som Donald Trump

Det legendariske amerikanske sketch-show 'Saturday Night Live' har i et hidtil uset niveau mæsket sig i den amerikanske valgkamp, fordi der har været så uendeligt mange vanvittige skandaler/debatter at brygge komik på. 

Alec Baldwin har med sin udødelige parodi på Donald Trump været en vigtig faktor i den ligning. Så rammende, at Donald Trump selv har følt sig nødsaget til at kommentere Baldwins arbejde. Og helt som forventet bryder Donald Trump sig ikke om Alec Baldwins karikatur af Trump - måske fordi den simpelthen er for rammende. 

3. Kate McKinnon som Hillary Clinton

Og man kan ikke nævne Alec Baldwin som Donald Trump uden at nævne Kate McKinnon som Hillary Clinton. Her gør de grin med kandidaterne fra en af de famøse valgdebatter, hvor det til forveksling ligner, at Donald Trump konstant forsøger at snige sig op bag Hillary Clinton - måske for at sikre, at han er med i billedet.

Modsat Donald Trump, så har Hillary Clinton omfavnet (eller hun har haft en god pressemedarbejder, der har bedt hende omfavne) Kate McKinnons parodi af Hillary Clinton.

4. Trump på Twitter

Donald Trump er en mand med stærke meninger og minus filter mellem tanke og handling. Ordene sidder løst på ham og hans fingerspidser, og det gælder også klokken tre om natten. Hans lemfældige omgang med de sociale medier har været skyld i en række - nogle ville sige uheldige, Donald ville sige helt planlagte - tweets, der i den grad har krydret en allerede ekstra stærkt krydret valgkamp.

Det er på sidstedagen blevet for meget for Donald Trumps kampagnestab, hvorfor de har taget hans Twitter-beføjelser fra ham.

Her forsøger han uden held han at flytte fokus fra, at hans kone Melanie Trump har kopieret en tale fra Michelle Obama, til Hillary Clintons e-mail-skandale. 

Dette klip er godt nok fra 2013 - men her påtaler han ægtheden af sit hår.

Og her får han godt og grundigt ydmyget sin politiske modstander Ted Cruz' kone. Det er hende til venstre.

5. Mary J. Blige synger for Hillary - kun Hillary

Dette øjeblik går måske over i historien som det mest tåkrummende nogensinde. Sangerinden Mary J. Blige skal interviewe præsidentkandidaten Hillary Clinton for Apple Music. Hvorfor er ved ingen, men hun beslutter sig for at afslutte interviewet med en lille sang til Clinton. Mens Clinton stadig sidder i rummer. Alene. På papiret har det muligvis været en god idé - men som tilskuer er det simpelthen så ubehageligt. For os alle sammen.

6. Make Donald Drumpf Again

Satiriker, brite og talk-show-vært John Oliver er et stort satire-navn i USA.

Han var tidligere i lære hos Jon Stewart, som var vært på 'The Daily Show', og gjorde tykt grin med de amerikanske politikere - særligt på højrefløjen. Nu har John Oliver sit eget sjovt, hvor han laver noget lidt andet - men stadig beklædt med et tykt lag satire.

John Oliver havde egentlig planlagt, at han ikke ville tale om Donald Trump overhovedet - men i februar valgte han alligevel at dedikere en hel udsendelse til ham. Oliver og co. fandt ud af, at Trump-generationen på et eller andet tidspunkt skiftede navn fra det ret fjollede navn Drumpf til det mere pompøse vindernavn Trump. Med den viden forsøgte John Oliver at mobilisere bevægelsen 'Make Donald Drumpf again'.

Det lykkedes desværre ikke helt, men programmet er en klar anbefaling til alle, der elsker politisk satire. Se afsnittet på HBO Nordic. 

7. Sangduel

De afsluttende debatter mellem de to præsidentkandidater har været alt andet end sobre. Men på en eller anden måde har internettet alligevel fået noget ret sødt knebet ud af Hillary og Donalds kamp på ord.

Her synger de for eksempel 'Time of my Life'.

8. Ken Bone

Ud af én af de nævnte valgdueller fik USA også en ny helt, der dog hurtigt blev afskrevet igen.

Ken Bone - en helt almindelige mand - var blandt de få tilskuere, der fik lov at stille et spørgsmål til de to præsidentkandidater under en af debatterne. Den lille tætte mand i den røde sweater virkede fuldstændig uberørt af den hadske stemning, der hang i luften og overraskede alle med et godt spørgsmål om klimaet og arbejdsmarkedet.

Efterfølgende fangede flere Twitter-brugere også, at han gik rundt i studiet for at tage et par billeder. Så søøødt.

For et par dage var Ken Bone en kæmpe stjerne, som dog falmede en smule, da han blev anklaget for at reklamere for liftservicen Uber kun tre dage efter debatten.

9. Hillary Clinton vs. Tupac

Vi slutter på en lille lækker note med dette Instagram-foto fra bruger The Fat Jewish. For hvem havde troet, at Hillary Clintons stil var inspireret af hiphop-kulturen.