Jackass-stjernen fik ødelagt sin penis og trak sig tilbage: Her er Johnny Knoxville i dag

Johnny Knoxville gjorde en karriere ud af at gøre skade på sig selv - men særligt én skade plager ham stadig.

Johnny Knoxville fængslede en hel generation af dumdristige fjolser i begyndelse af årtusindet som stuntmand i tv-serien 'Jackass'. En serie, der grundlæggende gik ud på at gøre skade på sig selv i mere eller mindre stupide stunts.

Men tv-serien kørte faktisk kun tre sæsoner, hvorefter 'Jackass' mere eller mindre lukkede ned. Så hvad skete der egentlig med Johnny Knoxville, efter 'Jackass' stoppede? Han blev såmænd blevet far-til-tre med et relativt sikkert bijob som skuespiller. Hvem skulle tro, at selvpineri skulle være den direkte vej til familie- og filmsucces?

Nå ja, og så har han også ødelagt sin penis. Men det vender vi tilbage til.

Se Jackass på TV 2 ZULU

Der er Jackass-maraton på TV 2 ZULU hele lørdag i anledningen årets andenstørste tømmermændsdag 'Sløjdag' - dagen efter J-dag.

Fra klokken 12.55 sendes tv-serien Jackass, og senere kan du se både den første og den anden Jackass-film.

Tørlagt familiefar

Sammen med Steve-O, Bam Margera og instruktør/producer Spike Jonze skabte Johnny Knoxville et monster med 'Jackass'. Så selvom serien officielt stoppede i 2002, så har de medvirkende lavet adskellige afstikkere eller såkaldte spin-offs, som tæller flere 'Jackass'-film og enkeltstående 'Jackass'-begivenheder.

Det er som en hunds tyggetøj dernede. Det ligner en sok, der har mistet sin elasticitet

Johnny Knoxville til Vanity Fair

Johnny Knoxville selv har dog forladt det vilde stuntliv - sådan da - til fordel som et liv som familiefar. Han er far til to piger, Madison og Arlo, og en dreng Rocko. I den sammenhæng har han lagt alt, der begynder med alkohol og stoffer på hylden. Noget, som han eftersigende dyrkede ret meget i 'Jackass-årene'.

Men den tidligere stuntmand har også opnået relativ stor succes som skuespiller. Han første store rolle var i Will Smith-filmen 'Men In Black'. Han har også medvirket i publikumsuccesen 'Dukes of Hazzard', og senere har han skrevet og medvirket i filmen 'Bad Grandpa', der også er en afstikker af 'Jackass'.

Her står Johnny Knoxville til venstre med sine kammerater fra 'Jackass' - instruktøren Tremaine og Steve-O yderst til højre til premieren på 'Jackass 3D'.
Her står Johnny Knoxville til venstre med sine kammerater fra 'Jackass' - instruktøren Tremaine og Steve-O yderst til højre til premieren på 'Jackass 3D'. Foto: MARIO ANZUONI / Scanpix Denmark

Ødelagt penis

I 2007 indvilligede Johnny Knoxville i et motorcykelstunt i anledningen af filmen 'Being Evel', der var en dokumentar om motorcykelstuntmanden Evel Knievel, der var Knoxvilles store forbillede. Evel Knievel døde i en ulykke i 2007, men har stadig den dag i dag har rekorder i flest knuste knogler nogensinde med 433 brud.

Men for en gangs skyld gik stuntet helt galt. Motorcyklen landede oven på Johnny Knoxville og torpederede hans ædlere dele. Det var først på vej til hospitalet, at han indså, at der var noget helt galt dernede.

- Det er som en hunds tyggetøj dernede. Det ligner en sok, der har mistet sin elasticitet, fortalte skuespilleren magasinet Vanity Fair flere år senere.

Hvilke skader han helt præcist pådrog sig er uklart, men hans ædlere dele kom i hvert fald slemt til skade. Stuntet efterlod nemlig Johnny Knoxville med et kæmpe ar. Og i 2010 - tre år efter ulykken - urinerede han stadig i et kateter.

Hvorvidt han kan bruge sin penis til andre ting, har ikke været muligt at bekræfte.

Det er i og for sig et mirakel, at Johnny Knoxville ikke er død. Men det er også uheldigt og lidt komisk, at manden med boller af stål måtte betale prisen for sine dumdristigheder med en penis.

Johnny Knoxville
1971
Født
Knoxville bliver født Philip John Clap Jr. i byen Knoxville, der ligger i delstaten Tennessee i USA.
1989
Student
Stuntmanden bliver færdig student fra South-Young High School i Knoxville, og drager derefter til Californien med drømmen om at blive skuespiller.
1995
Gift
Melanie Lynn Cates bliver hans første kone. Året efter får de en datter Madison.
1998
En stuntmand fødes
. MARIO ANZUONI / Scanpix Danmark
Det store gennembrud som skuespiller lader sig vente på sig, og Johnny Knoxville begynder i stedet at skrive sine egne ting. HYan finder på et koncept, hvor han skal prøve stunts af på sig selv - og Jackass er født.
2000
MTV
MTV køber konceptet. Jackass er en succes, men det er ikke helt uden kontroverser hos forældre vis børn efterprøver de farlige stunts derhjemme.
2002
Men In Black
. NF / Scanpix Danmark
Jackass bliver indgangen til det store lærred. Knoxvilles første store rolle bliver som rumvæsen i sci-fi-filmen 'Men In Black'.
2009
Barn nummer to
Johnny Knoxville er blevet skilt og fundet en ny dame. Far-til-en bliver far-til-to, da Naomi Nelson føder drengen Rocko. Han får yderligere en datter med Naomi Nelson i 2011.