Comedy

Thomas Eje afslører: Sådan kom jeg med i Linie 3

Det var til en julefrokost, at Thomas Eje mødte de to andre fra Linie 3. Gennembruddet kom året efter med deres første tv-show.

Anders Bircow, Preben Kristensen og Thomas Eje debuterede med stor succes som komikertrioen Linie 3 i 1979, og ifølge Thomas Eje startede det hele til en julefrokost, hvor han mødte de to andre.

- Det var min sanglærerinde Birgitte Fribo, som havde sagt, at Thomas har sådan en god, dyb stemme. Ham kan I bruge som basdelen. Så mødtes vi til en julefrokost, og det klikkede på en eller anden måde, siger Thomas Eje.

I TV 2-programmet Jarl besøger Thomas Eje uddyber han, hvordan gruppen i starten holdt fast i og fortsatte samarbejdet.

- Vi mødtes nogle søndage, og så begyndte vi at synge lidt. Vi kunne ikke lade være med at lave en masse sjov, fordi vi havde sådan en god kemi sammen, forklarer Thomas Eje.

Med ét slag var vi totalt berømte, lige meget hvor fanden vi gik.

Thomas Eje

Linie 3 skulle være tidsfordriv

I Aarhus fik Linie 3 lov til at optræde med deres særlige kemi og humor på en restaurant hen over sommeren, og det blev en uventet succes.

- Det var bare meningen, det skulle være tidsfordriv i sommerferien, så vi havde et eller andet at lave. Vi hyggede os med det, så det var kun for vores egen skyld, fortæller Thomas Eje.

I Linie 3's comebackshow fra 2012 optrådte de tre komikere med deres allerførste sang, trioen nogensinde skrev sammen.

Både anmeldere og publikum elskede showet. DR fik øjnene op for det nye underholdningsfænomen og filmede et show til fjernsynet. Showet blev sendt i 3. maj 1980.

- Med ét slag var vi totalt berømte, lige meget hvor fanden vi gik. Det var virkelig underligt. Vi blev overvældede og fuldstændig overstimulerede af opmærksomheden, fortæller Thomas Eje.

Masser af succes og fiasko

I 1980’erne fortsatte Linie 3 med at trække fulde huse, og deres shows blev større og mere succesrige. I 1989 turnérede gruppen med 10-års-jubilæumsshowet.

Også i 1990’erne oplevede Linie 3 stor succes med showet Hvor er de to andre? Trioens 25-års-jubilæum blev også fejret med en stor anlagt turné i 2004. Det seneste show, der blev endnu en succes, er fra 2012.

Thomas Eje har dog ikke lutter succeshistorier på cv’et. I Jarl besøger Thomas Eje fortæller den musikalske komiker også, hvorfor det gik så galt med hans onemanshows i Las Vegas.