Minister truer med mobbebøder i skolerne: Her mobber politikerne selv

Minister Ellen Trane Nørby er indstillet pü at uddele mobbebøder til skoler, der gør for lidt mod mobning. Med hvad med politikerne selv?

Man skal ikke kaste med sten, nĂĽr man selv bor i et glashus. Eller man skal ikke true med mobbebøder, nĂĽr man selv arbejder i en mobbeborg.

Det er ikke mere end et par ĂĽr siden, at flere nyvalgte folketingsmedlemmer selv klagede over jargonen og drillerierne blandt politikere i Folketinget. Derfor falder forslaget fra minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, om at udstede mobbebøder til skoler, der ikke gør nok for at forhindre mobning, lidt tilbage pĂĽ politikernes egen opførsel.

For Folketingssalen minder mere om en skolegĂĽrd, end sĂĽ meget andet.

I hvert fald, hvis du spørger komiker Martin Nørgaard, der hver mandag med programmet 'Nørgaard Netfix' gennemgür ugens store og smü emner pü - og nu ogsü uden for internettet.

- Børn mobber, ikke fordi de gür i skole, men fordi de er nogle røvhuller. Børn kopierer bare voksnes adfÌrd - og voksne mobber hele tiden. Ellen Trane Nørby er selv politiker i det største mobbeparti, vi har, lyder det fra Martin Nørgaard.

- Nu mĂĽ du fandeme holde op, Doctor Dolittle

TV 2 Comedy har vÌret pü internettet for at grave lidt videre i sagen. Og det var ikke svÌrt at finde eksempler pü politikere, der driller og müske endda mobber andre politikere. Det eneste forsvar for den opførsel er südan set, at de stort set er lige gode om det.

Et af de mere nĂŚrliggende eksempler er den ellers sĂĽ høflige eviggamle stemmesluger fra Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt. I øjeblikket er EU-parlamentarikeren en mand i krise, men da han stadig var pĂĽ toppen, fik han omtalt sin davĂŚrende partifĂŚlle og EU-kollega Rikke Karlsson sĂĽledes:

Men Messerschmidt er langt fra den eneste frĂŚkke dreng i Folketinget.

Her er det den erfarne Holger K. Larsen fra SF, der spidder tidligere MF'er Mogens Camre. Mogens er godt nok ikke er aktiv i politik lĂŚngere - men trods alt stadig er et menneske med følelser og et gevĂŚr i skabet tilsyneladende.

Mogens Camre er dog ikke for god selv. Her giver han den helt nye blandemaskine i dansk politik Pernille Vermund fra det nystiftede parti Nye Borgerlige en svirper. Han sammenligner hende simpelthen med naboens kat. Og vi kan da godt blive enige om, at det er sjovt, men det ene udelukker ikke det andet, nĂĽr det kommer til mobning.

Heller ikke inden for partier kan de altid enes. Søren Søndergaard, pressechef for Dansk Folkeparti, fik for eksempel lidt for meget af DF'eren Karina Due, da hun i et radioporgram fortalte, at hun taler med dyr og ovenikøbet havde vÌret indianerdreng i et tidligere liv.

Og sĂĽledes blev Karina Due til Dr. Dolittle i et citat til Jyllands-Posten. 

- Jeg respekterer mennesker, men da hun begyndte at fortælle, at hun kunne tale med ånder og dyr, tænkte jeg ”nu må du fandeme holde op, Doctor Dolittle”.

OgsĂĽ Benny Engelbrech fra Socialdemokraterne er lidt af en bølle pĂĽ det sociale medie Twitter. Her er det sagen om Morten Messerschmidts tvivlsomme brug af EU-støttemidler, han refererer til. En sag, der ogsĂĽ handler et sĂŚrligt sommertogt i 2015.

Sidst men ikke mindst er der ogsĂĽ eksempler pĂĽ politikere, der simpelthen bare retter mobbeskyts pĂĽ hele befolkningsgrupper. Cheanne Nielsen fra Dansk Folkeparti sendte et mindre chok gennem det danske medielandskab, da hun smed denne bombe fra talerstolen under DF's landmøde.

- Hvorfor skulle udlĂŚndinge klare sig selv, nu hvor de har krav pĂĽ husly og lommepenge fra staten, sĂĽ snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjĂŚler, de voldtager og de drĂŚber. De mishandler Danmark, mens mor og far har for travlt med at skĂŚndes inde pĂĽ Borgen.

Se et uddrag fra talen herunder.

 Savner du flere skĂŚve vinkler pĂĽ ugens nyheder, sĂĽ følg med pĂĽ mandag, hvor 'Nørgaards Netfix' er tilbage pĂĽ TV 2 ZULU. Du kan ogsĂĽ fange alle programmer pĂĽ TV 2 PLAY.