Dybvaaaaad

Skulle strikke et eventyr - valgte en koncert med AC/DC: - Der var lidt metal og lidt heavy

Sidste uges tema i 'Den Store Strikkedyst' var eventyr - og det blev fortolket på mange måder.

- Der var engang ... en koncert i Horsens for fire-fem år siden, hvor jeg var inde at høre AC/DC.

Det lyder på mange måder som begyndelsen på et eventyr, man ikke helt orker.

Særligt ikke, når fortælleren er den 51-årige Mette Juhl fra 'Den Store Strikkedyst'. Og så bliver man alligevel lidt nysgerrig, for hvordan kombinerer man lige bedstefarrock med strikketøj?

Resultatet kan du se i videoen øverst, hvor Mette Juhl forklarer, hvordan eventyret om AC/DC strikkes ind i fræk lilla/grå sweatertop uden ærmer.

- Der var lidt metal. Og så var der lidt heavy, siger Mette Juhl med vægt på ordet heavy, mens hun tager fat om de lunser af løssiddende stof, der giver blusen sin udefinerbare pasform.

Den fortolkning undrede Tobias Dybvad sig over i 'Dybvaaaaad', for hvis publikum begynder at strikke under en koncert, burde man måske som rockband se indad og optrevle sig selv, som Tobias Dybvad udlægger det.

Dog er AC/DC tilsyneladende ikke det eneste musikalske indslag, der inspirerer folk til at strikke.

Her er en video af Nicolai Kopernikus taget under Justin Bieber i Parken. 

Farverigt sprog uden trevler i kanten

Det allerbedste ved 'Den Store Strikkedyst' er dog ikke de hyggelige og eventyrlystne deltager. Ej heller er den den indiskfødte vært, der begejstres af selv den mindst portion ret og vrang. 

Nej, det er de mange fantasiske strikkemetaforer, som speakeren formår at tråde ind i speaken. Det er vanvittig imponerende - og det synes Tobias Dybvad tilsyneladende også.

Se med herunder, hvor strikkedeltagerne får strikket sig ind i en blindgyde. Hvad så end det betyder? 

I programmet 'Den Store Strikkedyst' er der altid drama og spænding. Nogle gange bliver deltagerne lidt for ivrige.

Følg med i 'Det Store Strikkedyst' på TV Syds hjemmeside, eller du kan nøjes med at se 'Dybvaaaaad' hver mandag på TV 2 ZULU, så får du formentlig seneste nyt fra den geniale strikkedyst. Du kan også fange 'Dybvaaaaad' på TV 2 PLAY.