Comedy

Test dig selv: Er du superfeminist, rugbrødsfeminist eller Donald Trump?

Er du feminist og i så fald hvor meget?

Der er mange forskellige grene af feminisme og feminister, men langt de fleste danskere har formentlig en grad af feminist i sig.

De fleste danskere kan for eksempel vel blive enige om, at ligestilling langt hen ad vejen er en god ting. Men det er langt fra alle, der er enige om, hvordan det skal håndhæves.

Feminisme eller 'feminazi' er temaet for sæsonpremieren af 'Lillemand', der kører på TV 2 ZULU i aften - og i den anledning har vi lavet en lille test til dig, der er lidt i tvivl om, hvorvidt du egentlig bør kalde dig rugbrødsfeminist eller superfeminist.

Se et klip fra mandagens afsnit øverst i artiklen, hvor Jonatan Spang er på bar med feministerne.

Vi har lavet quizzen med hjælp fra kyndige medarbejdere i udviklingscentret for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO.

Klar, parat, tag...quizzen.

Hvor meget feminist er du?

  • Det blev for nyligt afsløret, at præsidentkandidaten Donald Trump tilbage i 2004 udtalte følgende om kvinder: ”Grab them by the pussy. You can do anything.” Hvor enig er du i det udsagn?

  • Det er sommer og solen står højt på himlen. Foran dig går en kvinde i et par ret korte shorts og en mavebluse, da en mand vender sig om og råber noget farverigt om hendes røv. Hvad gør du?

  • Du er i byen med din ven, da en kvinde pludselig tager ham på røven. Han bliver sur, hvad gør du?

  • Det er fredag aften og tid til ’Vild med dans’. Et af parrene vælger at bytte roller, så manden danser kvinde, mens damen danser mand. Dommerne giver parret bundkarakterer ud fra den begrundelse, at manden altid skal være mand, og kvinden altid skal være kvinden. Hvordan reagerer du?

  • Der er idrætsdag i din drengs børnehave 'Hvepsen', og du har fået et notat på 'hvepse'-nettet fra børnehaven om, at alle drengene skal have tøj med til fodbold, mens piger skal have tøj med til balletundervisning. Din dreng vil hellere danse ballet. Hvilket af følgende scenarier lyder mest som noget, du ville gøre?

  • Alternativet har for nyligt udtalt, at de nægter at stille op til debatter, hvor der ikke er nogle kvindelige repræsentanter til stede. Hvad tænker du om det?

  • Kan det i visse tilfælde være okay at forskelsbehandle, når det kommer til etnicitet, køn og religiøs overbevisning?

  • Er det okay at bruge ordet ’neger’?

  • Det er Copenhagen Pride, hvad er dine planer?

  • Over frokosten på arbejdet, kommer I til at tale løn. Du finder ud af, at kvinderne på arbejdspladsen generelt tjener meget mindre end mændene uagtet jobfunktion og aciennitet. Hvad gør du?