ZULU Comedy Festival

Simon Kvamm er flyttet - pludselig åbnede døren, mens han sad i underbukser

Musiker Simon Kvamm gjorde comeback som 'sjov mand' ved årets Zulu Comedy Galla.

Simon Kvamm skal til efteråret på tur med sit soloshow 'Vandmand', som han har valgt at give en smagsprøve af til Zulu Comedy Galla. Og det er et comeback til komikken for den 41-årige skuespiller, der er flyttet til en lille by i Nordjylland i nærheden af Klitmøller.

- De taler mærkeligt - og der skal man vænne sig til at forstå, hvad der egentlig bliver sagt, siger Simon Kvamm og fortsætter:

- Der var en, der fortalte om en fest, der var gået vildt for sig i Klitmøller. Der var blevet hjemskrevet nogle kvind'folk fra København, hvorefter jeg spurgte ind til, hvad det egentlig betød? Det, der var sket til den fest, var, at der var blevet hyret nogle ludere fra København, lød det forbavset fra Simon Kvamm på scenen i Operaen.

Sådan kan du se Zulu Comedy Galla

Zulu Comedy Galla bliver sendt søndag aften den 11. september 20.55 på TV 2 ZULU og på TV 2 PLAY. 

Allerede klokken 20.20 kan du se optakt med rød løber, hvor værterne er de to prisnominerede komikere Ane Høgsberg og Mark le Fêvre.

Simon Kvamm har i mange år helliget sig selv til musikken. Først med sit band Nephew og senere med musikkollegaen Peter Sommer som 'De Eneste To'. Men vi er nogle, der stadig husker Simon Kvamm fra dengang, han var sjov mand i Drengene fra Angora. Eller endnu tidligere som karakteren Baune i DR's satireserie 'Rockerne'.

Derfor var Simon Kvamm er kærkomment indslag i showet. Se et udpluk af det i videoen øverst i artiklen.

En læderklædt Hausgaard

Faktisk gjorde Simon Kvamm comeback som en anden Niels Hausgaard. Ikke alene er han flyttet til Nordjylland, hvor Hausgaard også slår sine folder - men Kvamm optrådte også med den velkendte Hausgaard-kombination af anekdoter og melodier.

Selvfølgelig med en smule mere læderjakke og storbymand. 

- Det mærkeligste er nok alligevel, at posten kommer ind af døren, der hvor man bor. Jeg ved ikke, om I kan forestille jer den første gang, det skete for mig. Jeg sidder i underbukser og spiser havregryn, så går døren bare; 'Goddaaaav', fortæller Simon Kvamm fra scenen om sin nye hverdag.

Ud over Simon Kvamm optrådte Anders Matthesen, Simon Talbot, Jonas Mogensen og Mick Øgendahl også til gallaen.

Årets Komiker til Zulu Comedy Galla blev i øvrigt Jonatan Spang, der dystede mod kollegaerne; Simon Talbot, Ruben Søltoft og Sofie Hagen. Talentprisen gik til Ane Høgsberg. Vært var Rune Klan.