Så slemt står det til: Er dansk park blevet en pokémon-krigszone?

Det flyver tilsyneladende med pokéballs om ørerne på de besøgende i Det Kongelige Biblioteks Have. Her får du en beretning direkte fra brandpunktet.

- Pokémon-jægere valfarter til Det Kgl. Biblioteks Have, som har forvandlet stedet fra en smuk, velplejet have til en Pokémon-krigszone med larm og ødelæggelse. Selv ænderne i søen må flygte over hals og næb.

Så dramatisk er ordlyden fra professor Birgitte Possing i et læserbrev til Politiken, der med egne øjne har været vidne til, at unge mennesker pludselig har fået øjenene op for den københavnske have. 

I ZULUs program 'Nørgaards Netfix' tager man ikke let på den slags opråb. Vært Martin Nørgaard har derfor sendt Netfix-reporteren Morten Wickman ud i krigszonen for med egne øjne at undersøge, hvor slemt det egentligt står til. 

Frygtløs konfronterer han en række af de uromagere, der har erobret den fredelige plet for at gå i krig med deres samling af små, nuttede tegneseriedyr.

Se og hør, hvordan det gik i videoen øverst i artiklen.

Pokémon-jægere overrender kirkegårde, haver og museer

Byens parker er dog langt fra de eneste områder, der pludselig oplever en stigende popularitet i disse Pokémon-tider.

Over hele verden har der været klager fra folk, der mener, at de ivrige Pokémon-jægere decideret forstyrrer gravfreden for de afdøde på kirkegården og gravpladser.

En af de første klager kom fra Holocaust-museet i Tyskland, hvor man uheldigvis var kommet til at placere et yderst populært pokéstop. Det er her, man kan samle pokémon-bolde - som er nødvendige for at fange pokémon - og det er også her, der er god sandsynlighed for at møde de farverige fabeldyr.

Sagen er dog endt med, at Nintendo rent faktisk har fjernet det pågældende pokéstop på museet. 

Der er sågar beretninger og politirapporter om folk, der bryder ind ind i folks haver og på private områder for at få fingrende i et af de sjældne dyr. Hvad gør man ikke for at fange en Vaporeon.

Nørgaards Netfix sendes hver mandag på Tv 2 ZULU klokken 21.25. Du kan også fange afsnittene på TV 2 PLAY.