ZULU Comedy Festival

Årets Komiker: Her er landets allersjoveste mand

Torsdag aften blev komikerpuljens gamle mand, Jonatan Spang, vinder af prisen som Årets Komiker.

Jonatan Spang er en glad mand.

Ikke fordi han har vundet i lotto, men fordi han har vundet titlen og æren som landets sjoveste mand. Jonatan Spang er Årets Komiker, hvilket blev annonceret torsdag aften i Operaen i københavn, hvor Zulu Comedy Galla blev afholdt.

Med sine 38 år er Jonatan Spang - med et godt stykke ned til nummer to - alderspræsidenten blandt årets nominerede. Han vinder således over Simon Talbot, Ruben Søltoft og Sofie Hagen.

Første sejr - anden nominering

I 2014 var Jonatan Spang nomineret til samme pris. Dengang for sit one-man-show 'Bryllup'. Desværre tabte han til Anders Matthesen, der tog sejren med sit one-man-show 'Anders'.

Spang vinder i år med one-man-showet 'Jonatan Spangs Danmark', hvor han for første ser udad frem for indad. 

- Jeg har i mange år dykket ned i den personlige fortælling, men nu er jeg lidt mere optaget af samfundet. Jeg synes ikke, at taletid er gratis, og der sker en del i tiden, der kalder på en lidt større historie, sagde Jonatan Spang om sit seneste show, da han talte med TV 2 forud for prisoverrækkelsen.

Prisen som Årets Komiker er blot endnu en titlel, som Jonatan Spang kan føje til sit kilometer lange CV, der både lister teaterdirektør, skuespiller, filminstruktør samt gennemsigtig mand.

Årets talentvinder er...

Aftenens anden prisvinder blev stortalentet Ane Høgsberg, der vandt prisen med titlen Talentprisen. Hun var oppe imod andre talenter som Frederik Rosgaard, Mark Le Fêvre og Jakob Svendsen. 

Se hele gruppen herunder.

Og hvis du vil opleve talentvinderen på scenen, så kan du se hende til Zulu Comedy Festival, hvor hun optræder med showet 'Dårlig Feminist' om det at være dårlig feminist - sjovt nok.

Zulu Comedy galla vises først på TV 2 ZULU den 11. september, men indtil da kan du varme op med preview-showet herunder.