Serieland

Liste: Ting vi savner fra 80'erne

Her får du en række bud på, hvad dette årti godt kunne hente op fra 80'erne.

Crepet hår, TV-shop og Commodore 64 er blandt de elementer, der kendetegnede de glade og farverige 80'ere.

Og noget tyder på, at vi nu er nået så langt ind i det nye årtusinde, at vi ligefrem savner 80'erne.

Den forholdsvis nye Netflix-serie 'Stranger Things' med dets utallige 80'er referencer har i hvert fald taget seriefans med storm. Og serien er praktisk talt en stor hyldest til 80'er-fjernsyn. 

I den anledning står denne uges omgang 'Serieland' i 80'ernes tegn, hvorfor kaptajnerne Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb har inviteret to vaskeægte 80'er-karikaturer i studiet, Charter McCloskey og Lars Therkildsen fra komikerdouen TurboModul. 

De anmelder 'Stranger Things', og så laver de en yderst oplagt top 3 over ting, vi savner fra 80'erne. Se klippet øverst.

I ren afsavn er listen herunder blevet udvidet. Så her får du fem yderligere ting, vi savner fra 80'erne.

Ting vi savner fra 80'erne

 1. TV Shop

  Det er måske ikke ikke entydigt gode minder man har fra dengang, de solgte fitness-bolde, æggedelere og håndstøvsugere på tv. Måske, fordi de faktisk stadig gør det. Det hedder dog ikke TV Shop længere, men Twins - og det har faktisk ikke ændret sig synderligt. 

 2. Kvindelige danske sangere

  Alting var bedre i gamle dage - og det gælder i særligt grad kvindelige danske sangerinder, der i 80'erne spyttede det ene hit ud efter det andet. Du skal i hvert fald lede ufattelig længe for at finde 2016's bud på en Lis Sørensen, Sanne Salomonsen, Anne Linnet eller en Hanne Boel for den sags skyld. 

 3. Bamse og Kylling...uden Ælling

  Børnefjernsyn i 80'erne var det bedste. Også dansk børnefjernsyn. Husk bare på 'Kaj og Andrea' eller 'Bamse og Kylling'. Sidstnævnte var særligt genialt i 80'erne - det var nemlig inden den infantile ælling vraltede ind i serien og ødelagde alt. Og det var også inden Alberte Winding aka Luna blev lidt for træt af Bamse og hans brok. 

 4. Fondue

  I dag spiser vi vietnamesiske forårsruller eller mongolian barbeque, hvis vi skal fedte med noget mad omkring middagsbordet. I 90'erne var det raclette, mens det i 80'erne var fondue - herunder ostefondue. Og 'mere ost' er da noget, vi alle kan bakke op om.

 5. Samantha Fox

  Vi savner Samatha Fox, fordi hun var Samatha Fox. I dag har vi Kim Kardashian, men det er bare ikke helt det samme.