Årets komikere afslører: Her er vores første og værste gang

Man bliver ikke komiker på en dag. Det kan de fire nominerede til Årets Komiker skrive under på. Her afslører de deres første og værste gang.

Vejen til toppen af dansk comedy er brolagt med rockere, aggresive fodboldfans, blod og ild.

I hvert fald hvis man spørger de fire komikere Simon Talbot, Jonatan Spang, Ruben Søltoft og Sofie Hagen.

De skal torsdag aften dyste om titlen som Årets Komiker ved dette års Zulu Comedy Galla. Men selvom de i dag alle fire er etablerede navne i comedybranchen, så er der altså en første gang for alle.

- Jeg husker den første gang ligesom, hvis man har været i et trafikuheld. Det gik på en måde i slowmotion og på en måde hurtigt. Jeg kan huske, at jeg så Mick Øgendahl, Omar Marzouk og tænkte: Alle de store kommer til at se det her. Men så gik det op for mig, at de alle sammen havde stået inde i baglokalet, fortæller Jonatan Spang i onsdagens udgave af 'Go' morgen Danmark'.

Blodig start på karrieren

Sofie Hagen husker også sin første gang på scenen tydeligt. Det var i Huset i Magstræde i København og startede noget dramatisk.

- Jeg var så stolt, fordi jeg endelig kunne sidde blandt komikerne backstage. Så jeg skyndte mig derud og skvattede over en ledning og hamerede mit knæ ned i gulvet, så der var blod udover det hele. Det første, jeg sagde, da jeg gik på scenen, var: Jeg bløder, fortæller Sofie Hagen.

For Simon Talbots vedkommende var den første gang så nervepirrende, at han lå og kastede op kort før sin optræden, mens det hos Ruben Søltoft særligt er én joke, der står klart i erindringen:

- Jeg husker joken: Hvorfor hedder det en skadestue? Så hyggeligt er det ikke at komme til skade. Det burde hedde skadebryggers, fortæller Ruben Søltoft.

Truende fodboldfans og rockere

Men selvom det kan lyde tiltalende at have et job, hvor man skal få folk til at grine. Så har det ikke altid været lige sjovt for de fire komikere.

- Jeg har engang optrådt for nogle Brøndbyfans til en fest. Men så havde de spillet mod OB samme dag og tabt. Og jeg ved ikke, om jeg ser meget fynsk ud, men det var som om, at det skulle gå udover mig. Det var en skidehård dag på jobbet, fortæller Jonatan Spang, der bliver suppleret af Simon Talbot.

- Jeg optrådte på et tidspunkt for nogle rockere, så der var bare halstatoveringer, silikonebryster og stoffer udover det hele. Det var helt vildt, siger Talbot. 

Årets komiker bliver kåret, når Zulu Comedy Galla løber af stablen den 1. september i Operaen i København. Det show kan du se på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU den 11. september.