Comedy

Simon Talbot og kæresten prøver lykken i USA: - Der vil altid være shows, der f..... op

Komiker Simon Talbot drager til december mod Los Angeles med sin kæreste Katrine Køhler - begge med drømme om en karriere inden for showbizz.

Thomas Eje har gjort det. Erik og Anni har gjort det. Nu tager Simon Talbot springet. 'Mr. Copenhagen' flytter til Los Angeles i USA for at forfølge drømmen om en international karriere. Og han tager kæresten Katrine Køhler med.

- Jeg har altid haft den her ældgamle drøm om at lave standup på engelsk, fordi jeg altid har skelet til amerikanske komikere. De har været min store inspiration, fra da jeg begyndte, fortæller Simon Talbot, der møder TV 2 med sin kæreste Katrine Køhler på den amerikansk inspirerede burgerrestaurant Sliders i København.

Stedet er ikke tilfældigt valgt. De små robuste burgere er jo en amerikansk ting.

Drømmen om at slå igennem i USA deler Simon Talbot meget passende med sin kæreste, den 28-årige skuespiller Katrine Køhler, der drømmer om en karriere som skuespiller i Los Angeles. 

- Jeg skal over som skuespiller. Det er den store drøm, fortæller Katrine Køhler, der har spillet skuepsil og teater, siden hun var lille.

- Jeg skal presse mig selv

Det er kun et år siden, at Simon Talbot gik fuldstændig kold på scenen under velgørenhedsshowet 'Smid tøjet'. Men den 30-årige komiker er ikke nervøs for, at det sker igen. Og skulle det ske, så har det ingen betydning, hvorvidt han står foran et amerikansk publikum frem for et dansk.

- Altså det kan jo lige så godt gå galt i Danmark, som det kan gå galt derovre. Det har jeg da om nogen bevist. Der vil altid være shows, der fucker op. Jeg er ikke færdig med at lave et show, der ikke kører, som det skal. Hvis alt kører som det skal, så betyder det, at jeg ikke presser mig selv i at lave nyt materiale, siger komikeren. 

Men Simon Talbot er også flydende i engelsk, eftersom hans far er irlænder og ikke taler dansk. Katrine Køhler derimod er uden tvivl mest nervøs for det engelske.

- Jeg er primært nervøs for sproget, men jeg tænker, det kommer hen af vejen, så lærer man det dag for dag, siger skuespillerinden, der får lidt assistance fra sin gode ven og kollega Casper Crump, der allerede har haft en smule succes i USA.

Danskere er populære i USA

Listen af danskere, der har medvirket i større amerikanske produktioner, er efterhånden lang. Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og listen er meget længere.

Noget tyder altså på, at danskere er populære i Hollywood - og den bølge håber parret da at kunne ride lidt videre på.

- Nu er danskere også in i USA lige nu, så det kunne være, vi får en lille fordel der, lyder det grinende fra Katrine Køhler.

Planen er, at parret flytter til USA i december. Indtil da vil Simon Talbot øve sine jokes i et prøveshow, der har fået navnet 'Work in progress', som han vil lufte rundt om Danmark. Her kan du godt regne med, at meget af det foregår på engelsk.

Inden da kan du opleve Simon Talbot under ZULU Comedy Festival, der starter den 1. september med 'Zulu Comedy Galla' galla i Operaen. Billetter til showet kan købes her