Comedy

30 års studenter-jubilæum: Her er prinsernes 'blå bog' anno 2016

Det er 30 år siden prinserne blev studenter. Sådan ville deres blå bøger se ud, hvis de blev studenter i dag.

Det er nøjagtig 30 år siden, at kronprins Frederik og prins Joachim blev færdige på Øregaard Gymnasium. Frederik sluttede sine gymnasieår med et flot 9-tal, mens Joachim trumfede storebror med et flot 11-tal i huen.

Men karakterer er ikke alt.

Bag ethvert tal og prins er også et menneske - og det kan en blå bog vidne om. Det ved alle, der har en blå bog.

I den blå bog kommer alle sandhederne nemlig frem - gerne blæst lidt ud af proportioner af de klassekammerater, der kender dig så godt. Fra de største brølere til de bedste scoringer tegner den blå bog et portræt af dig helt uden omsvøb.

I dagens anledning vil TV 2 Comedy - som et par gode klassekammerater - også tegne et portræt af de to prinser som studenter 30 år efter deres studentertitel.

Desværre har det ikke været muligt at vriste den blå bog ud af prinsernes klassekammerater, så TV 2 Comedy tog sig den frihed at udfylde skabelonen for den blå bog for de to prinser, som den måske ville have set ud, hvis den blev skrevet i dag.

Prins Joachims blå bog anno 2016

Navn: Joachim Holger Waldemar Christian.

Fødselsdag: 7. juni 1969 (47 år).

Adresse: Emiliekildevej, Gentofte.

Førstehåndsindtryk: Joachim virker som en meget fornem fyr. Han virker usædvanlig sirlig med orden i tingene.

Andenhåndsindtryk: En festabe, der kan lide at slå sig løs i provinsen og køre ræs med vennerne.

Kendetegn: Du kan genkende prinsen på hans gangart, der er en form for spankuleren med hænderne på ryggen.

Kælenavn: Jokke.

Mest brugte sætning: 'Den tager vi lige igen'. Se eventuelt videoen herunder.

Bedste scoring: Marie. Hvem drømmer ikke om at score en fransk model?

Værste (læs: dyreste scoring): Hun gav ham to flotte drenge, men det har ikke været billigt at blive skilt fra Alexandra.

Gode/dårlige vaner: Joachim har tydeligvis arvet moderens hang til smøger.

Personen om 10 år: Nu er Kongehusets repræsentanter ikke ligefrem kendt for at lave de store professionsudsving. Og i øvrigt virker prins Joachim som den lidt konservative type, så han laver nok det samme om ti år, som han laver i dag.

3 ting, som du ville tage med på en øde ø: Jagtgevær, et par praktiske Fjällräven-shorts med masser af lommer og Marie. 

Gode råd: Husk, man skal gå til tandlægen mindst én gang om året.

Klassens... lilleprins.

En pinlig situation: Prins Joachim blev eftersigende bortvist fra sit gymnasium i otte dage efter en meget alvorlig episode under en skolekomedie. Sammen med nogle skolekammerater mødte Joachim fuld op til arrangementet og fyrede pinocchiokugler, skolekridt og ærter mod de medvirkende i skolekomedien. Alligevel mener vi, at prins Joachim tog sig lidt mere uheldig ud, da han var til Rock 'n' Royal i 2004.

Yndlingsmad: Det må være noget med foie gras og østers. Men vi ved det faktisk ikke. Vi ved kun med sikkerhed, at dronning Margrethe elsker hotdogs.

Hvis personen var et dyr: Desmerdyr, som Timon fra Løvernes Konge.

Kronprins Frederiks blå bog anno 2016

Navn: Frederik André Henrik Christian.

Fødselsdag: 26. maj 1968 (48 år).

Adresse: Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg Slotsplads 5, 1257 København K.

Førstehåndsindtryk: Stille og rolig fyr, der måske er lige lovligt meget til den generte side. Fremlægning ved tavlen er ikke lige hans ting.

Andenhåndsindtryk: Stille og rolig fyr, der måske er lige lovligt meget til den generte side. Men som også er god til sport.

Kendetegn: Hvis du skal tale med prinsen, handler det om at væbne sig med tålmodighed. Han taler i meget lange, indskudte og meget uforståelige sætninger.

Kælenavn: Frede, Pingo.

Mest brugte sætning: ’jdkwjhdfw wkfheiw kfhwkdf wekjrl efkh’ og ’øøøøh’.

Bedste scoring: Mary. Kronprinsen har ellers haft mange flotte damer på slæb. 

Værste (læs: mest uheldige): Malou Aamund. Bevares, Malou var og er både smuk og intelligent, men i sine unge år var hun lidt af en crimerider. Hun tog i hvert fald Kronprinsen med i faldet og bilen, da hun kørte galt en nytårsnat med lidt for meget alkohol i blodet. I dag er hun godt gift med radiomand Mikael Bertelsen.

Gode/dårlige vaner: De fleste vokser fra mumlen i teenageårene. Frederik snubler dog stadig over ordene.

Personen om 10 år: Dronning Margrethe har tydeligvis tænkt sig at holde fast i tronen med næb og kløer, lige indtil hun ikke kan sidde længere. Men mon ikke Frederik har vristet det septor fra hende om ti år.

3 ting, som du ville tage med på en øde ø: Frederik er en vaskeægte Robinson Crusoe, så han skulle nok klare sig på en øde ø, så længe han har Mary og ungerne til at holde ham med selskab. Ellers kunne man godt forestille sig, at han begyndte at tale med en kokosnød eller noget.

Gode råd: Når du ser dig selv i spejlet hver morgen, så gentag følgende: ’Jeg er Konge af Danmark’. Det vil helt sikkert hjælpe på selvtilliden.

Klassens… Konge

En pinlig situation: Kronprinsen er mere end én gang kommet galt af sted med sin manglende evne til at udtrykke sig klart. Senest gik det ud over Caroline Wozniacki, der blev udvalgt til at være fanebærer under OL. Her valgte Kronprinsen at begrunde valget med, at Wozniacki er en flot pige og veninder med Serena Williams. Resten er helt sort.

Se videoen, hvor Kronprinsen udtaler sig om Wozniacki, hos Billed-Bladet.

Med til historien hører det også, at Wozniacki ikke er blevet udtaget til OL, hvilket kan blive problematisk, når hun nu skal være fanebærer.  

Yndlingsmad: Kål. Vi forestiller os, at Kronprinsen spiser meget kål.

Hvis personen var et dyr: Hund. Måske en golden retriever. Trofast, kærlig og lidt underdanig. Eller en Pingvin.