ZULU Comedy Festival

Ung komiker løsner en af livets sudoku-knuder: Sådan undgår du midtvejskrisen

Komiker Frederik Rosgaard er nomineret til Talentprisen ved ZULU Comedy Galla - og så har han et bud på, hvordan man undgår en midtvejskrise.

Det går stærkt for komiker Frederik Rosgaard. Han er 24 år, har for længst haft sin debut på nationalt tv, og så er han nomineret til Talentprisen ved dette års ZULU Comedy Galla - som den yngste i flokken. Se alle de nominerede i videoen øverst.

De er også nomineret til Talentprisen

Mark Le Fêvre: Han er særlig kendt for sin jyske humor. Det kommer for eksempel til udtryk i hans populære web-tv-serie om Jyde-man, der gør ham til en efterspurgt fyr på Facebook.

Jakob Svendsen: Som kristen matematiklærer stikker Jakob Svendsen en smule ud blandt sine standup-kolleger på mere end en måde - og det udnytter han til fulde i sine shows.

Ane Høgsberg: Hun har hærget den danske comedy-scene siden 2008 med sit meget vidtspændende materiale, der omhandler alt fra de danske regioner til livets store spørgsmål.

Men Frederik Rosgaard har ikke travlt. For selvom han gerne vil være rigtig voksen, så har han en helt klar idé om, at man helst ikke må blive voksen alt for hurtigt.

- Det handler om at blive det (altså voksen, red.) på det helt rigtige tidspunkt. For hvis man streseer for meget, så bliver man et af de mennekser, der ikke fik gjort, hvad man havde lyst til, og pludselig står man som midaldrende mand på et diskotek midt om natten med alt for røde bukser. Og alle ved, at midaldrende mænd i røde bukser, er mænd i midtvejskrise. Mænd der for er blevet voksne alt for tidligt, siger Frederik Rosgaard.

Og komikeren har haft fingerende langt nede i "det at blive voksen". For det er et emne, han tager under komisk behandling, når han til september skal optræde med showet 'Ældre end nogensinde før' under comedy-festivalen 'ZULU Comedy Festival'. 

Men allerede torsdag kan du få et forsmag på showet, når Frederik Rosgaard kommer med sit bidrag til årets preview-show, der er et lille udsnit af det, du kan opleve på ZULU Comedy Festival i perioden 1.-11. september.

ZULU Comedy Festival

ZULU Comedy Festival 2016 afholdes den 1.-11. september. Her kan du opleve en bred pallette af danske komikere optræde på spillesteder fordelt i København og Aarhus.

Festivalen sparkes i gang med ZULU Comedy Galla den 1. september, der er Awardshow. Her uddeles priser for Talentprisen og Årets Komiker. Derudover introduceres tre nye Comedy-håb. I år afholdes ZULU Comedy Galla i Operaen i København.

Torsdag den 15. juni afholdes et preview-show med Nikolaj Stokholm som vært. Her præsenteres et lille udsnit af det, du kan opleve til selve festivalen.

Og min aftensmad består ikke længere bare af hakkebøf og frysekartofler. I går lavede jeg for eksempel svinekam med salat. Det synes jeg er virkelig voksent.

Frederik Rosgaard

Sådan ved du, at du er voksen

Frederik Rosgaard har endnu ikke et endegyldigt svar på, hvornår man med sikkerhed ved, at man er blevet voksen. Men eftersom han stadig kan se sig selv i det store Britney Spears-hit fra 2002 'I'm Not A Girl, Not Yet A Woman', så mener han, at det i sig selv er bevis på, at han i hvert fald ikke er blevet voksen helt endnu.

- Sidst jeg havde fødselsdag, fik jeg en espressomaskine af mine forældre. Det var ikke helt okay. Det føltes som sådan én, "bliv lige voksen og tag dig en cortado og noget ansvar"-gave. Så lavede jeg flødeskum på mælkeskummeren, som en form for oprør mod det. Det havde en voksen nok ikke gjort, siger Frederik Rosgaard.

Til gengæld kan han godt mærke, at han er blevet ældre, siden han debuterede på nationalt tv for første gang. Det var i 2013 ved ZULU Comedy Galla, hvor han fik fem minutter på scenen. 

- Siden dengang har jeg jo fået en kæreste. Og min aftensmad består ikke længere bare af hakkebøf og frysekartofler. I går lavede jeg for eksempel svinekam med salat. Ikke noget som helst frosent, men friskt og økologisk. Det synes jeg er virkelig voksent. Så er man godt på vej, siger Frederik Rosgaard.

Kan man være komiker og voksen?

Rent demografisk er komikerracen måske ikke den menneskerace, der virker som den mest modne race af alle. Og Frederik Rosgaard tilkendegiver da også, at det at have en lidt barnlig indstilling til verden er et komisk greb, som mange komikere bruger. Men han mener dog, at man godt kan være komiker og voksen på samme tid.

- Jeg fortæller mange historier om mig selv. Men nogle af de komikere, der har været med fra starten, taler meget om samfundet, og knap så meget om sig selv - og det er ret voksent, siger Frederik Rosgaard.

Hvem er den mest voksne komiker, du kender? 

- Jakob Svendsen. Han bor i en lejlighed, har børn og kører med cykelhjelm og sådan noget.

Hvem er den mest barnlige komiker, du kender?

- Det er nok Mikkel Klint Thorius, men det er bare for at irritere ham (barnligt Frederik!). Eller Anders Stjernholm. Han kalder sin lejlighed for voksenfritidshjemmet. Han er godt nok gået ind i politik, men det er for Alternativet, og de kigger jo på verden med et barns øjne.

Preview-showet er torsdag den 16. juni. det bliver vist direkte på TV 2 PLAY klokken 20.00 - og der er stadig billetter at få. Læs mere om det på Facebook her.