Natholdet

Vært eller forsøgskanin: TV-værter udsættes for de værste ting

Kunne du godt tænke dig at være tv-vært? En vigtig evne er i så fald at turde tage nej-hatten på.

Vi skal have ja-hatten på og turde springe ud i nye udfordringer; sådan lyder mantraet i mange sammenhænge. Men nogle gange er det måske også på sin plads at sige nej tak. Især når man er tv-vært. 

Ifølge 'Natholdet'-vært, Anders Breinholt, er der i øjeblikket stor konsensus blandt tv-chefer og redaktionschefer om, at værten godt må være i centrum. At værten gerne må deltage i de ting, der skal foregå i programmet.

I et klip fra TV 2 Nord er værtinden et rigtig godt eksempel på netop det.  

- Her skulle værten bare tydeligvis have sagt, 'det er en god' ide' til redaktionen, 'men det bliver et nej', siger Anders Breinholt til seerne og Birgitte Hjort Sørensen, der er medvært.

Værten smider sin gæst rundt 

Vi ser et klip med to mænd, der dyrker en kampsport, hvor de smider hinanden rundt på gulvet. 

- Skal jeg ikke lige prøve at smide dig rundt eller et eller andet, kan jeg ikke det, spørger værtinden i TV 2 Nord-programmet.

Herefter ser man hende tage en af bokserne på nakken og smide ham rundt – imens han instruerer hende i, hvordan hun skal gøre. 

Anders Breinholt har også et andet klip klar i ærmet, hvor Go' Aften Danmark-vært Steen Langeberg er på slap line. Han står i intet mindre end bare overkrop og får brændt hår af på arme og mave af to kvinder med ildspyd.

- Der må man godt sige nej, siger Breinholt og Birgitte Hjort Sørensen supplerer:

- Der må man godt sige nej – man skal faktisk sige nej, også for andres skyld, siger hun med et smil på læben.

I torsdagens udgave af 'Natholdet' på TV 2 PLAY blev der også vist et klip fra DR 1-dokumentarserien 'De unge præster', hvor en garvet præsts håndtryk stjæler al fokus. Se det herunder:

 Frem til sommer kan du hver torsdag se 'Natholdet' eksklusivt på TV 2 PLAY. Her kan du også se eller gense alle 12 sæsoner af programmet.