Serieland

'Strisser På Samsø' genoplives med dramatisk plot-twist

Den familievenlige stemning er skiftet ud med hårdkogt action og højlydt forhør i denne reboot af successerien 'Strisser På Samsø'.

Der er ikke meget ø-idyl eller strisserkærlighed at spore i komikerduoens Turbomoduls bud på en efterfølger til 'Strisser På Samsø' med navnet 'Strisser På Samsø II'.

Faktisk består efterfølgeren mest af alt af en hel masse larm og pludselige bevægelser.

I anledningen af de mange - rigtig mange - genoplivninger af gamle serier, der bliver lavet i øjeblikket, så bad TV 2 PLAYs helt egen anmelderduo 'Serieland' bestående af Frederik Dirks Gottliebs og Kasper Lundberg en anden duo, nemlig komikerduoen Turbomodul om at komme med et bud på et reboot af en dansk serie. 

Valget faldt på et reboot af 'Strisser På Samsø', og du kan se resultatet i klippet øverst.

Da Lars Bom blev en slags lækker

'Strisser på Samsø' er nok mest af alt kendt for at gøre Lars Bom en slags lækker blandt danske kvinder - måske i særdeleshed gifte kvinder, da serien var egnet til hele familien.

Serien er også kendt for at sætte skuespiller Amalie Dollerup på Danmarkskortet. Dollerup har i dag en stor rolle i en anden TV 2-serie - nemlig Badehotellet. Men dengang spillede hun altså strisserens datter.

Rollen som Lars Bom er i den nye opdaterede version indtaget af Turbomoduls Charter McCloskey og Lars Therkildsen - og ud over politiuniformen kan det være vanskeligt at se nogen ligheder mellem rollerne. Altså mellem Lars Boms version af strisseren Christian Torp - og Turbomoduls version af Christian Torp.

Jonas Schmidt i højlydt gæsterolle

Også komiker Jonas Schmidt er blevet hentet ind til en gæsterolle i 'Strisser På Samsø II'.

Han har i forvejen erfaring som politimand fra sin rolle i 'P.I.S.', der var en slags karikatur på Politiets Indsatsstyrke.

Her spiller han indsatslederen John Schmidt. Og det er selvsamme rolle han indtager i 'Strisser På Samsø II'. Eller faktisk indtager Jonas Schmidt rollen som John Schmidt i rollen som Lars Bom i rollen som Christian Torp. Ja, det er lidt indviklet, men der udarter sig efterhånden et sært mønster. Alle medvirkende komikere spiller nemlig Lars Bom.

Kun Frederik Dirks Gottlieb fra 'Serieland' er ikke Lars Bom. Han er bare kriminel.

Reboots er oppe i tiden

Ideen om en efterfølger til 'Strisser På Samsø' kommer naturligvis ikke helt tilfældigt. Genoplivninger af gamle tv-serier er nemlig blevet det nye sort i serieuniverset.

Senest har 90'er-serien 'Full House' (på dansk 'Hænderne Fulde') fået nyt liv som 'Fuller House' på Netflix. Her følger vi samme familie, The Tanners, 20 år efter, vi slap (af med) dem.

Men også sci-fi-serien 'X-Files' har fået endnu en runde i manegen fuldendt med David Duchovny og gillian Anderson, som makkerparret Mulder og Scully i hovedrollerne. Og nu forlyder det også, at man vil genoplive mor/datter-dramaet 'Gilmore Girls'.

Hvad 'Serieland' aka Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg synes om henholdsvis 'Fuller house' og 'X-files', kan du se i program 2 og 3 fra denne sæson på TV 2 PLAY. Du kan også se første afsnit fra denne sæson gratis herunder.