Serieland

Kendt komiker afslog hovedrolle i populær serie: Se de hemmelige optagelser

Ruben Søltoft var ikke førstevalg til rollen som Olau i TV 2 ZULUs hitserie 'SJIT Happens'.

- Jeg tror, det var godt, at Ruben (Søltoft) fik rollen.

Sådan lyder komiker Martin Høgsteds umiddelbare reaktion, da han ser de oprindelige prøveoptagelser på 'SJIT Happens', hvor han spiller rollen som seriens førsteelsker Olau.

Martin Høgsted var nemlig - tro det eller ej - førstevalg til rollen som Olau og dermed Stephania Potalivos romantiske flirt i serien. 

- Jeg havde faktisk fået rollen, men så skulle jeg lave 'Danish Dynamite' i stedet for, så jeg sprang fra, fortæller Martin Høgsted i det nyeste afsnit af 'Serieland', hvor de glemte optagelser bliver vist for første gang nogensinde.

Se Martin Høgsted krumme tæer i klippet herover, da de onskabsfulde serieværter konfronterer ham med optagelserne.

- Jeg ligner jo Stephanias onkel

Rollen gik som bekendt til komiker-kollegaen Ruben Søltoft. Og det var måske meget heldigt ifølge Martin Høgsted selv.

- Jeg ligner jo Stephanias onkel. Der er noget virkelig klammert over mig, lyder det fra komikeren selv, mens han sunder sig over det ret underlige klip, hvor han forsøger at flirte med den kvindelige karakter i serien Ane, der er spillet af Stephania Potalivo.

Martin Høgsted er ikke ene om at synes, at han tog den helt rigtige beslutning med 'Danish Dynamite'. Den rigtige Olau, Ruben Søltoft, virker også overordentlig tilfreds med beslutningen.

Det fortæller skuespilleren i en videobesked, som værterne på 'Serieland' naturligvis havde rekvireret i anledningen.

Herunder kan du se, hvordan castet havde set ud med Martin Høgsted som Olau - i stedet for Ruben Søltoft.

Sjit Happens-skuespillerne Nikolaj Stokholm, Stephania Potalivo, Claes Quaade, Ruben Søltoft (ham med krøllerne) og Jonathan Harboe
Sjit Happens-skuespillerne Nikolaj Stokholm, Stephania Potalivo, Claes Quaade, Martin Høgsted og Jonathan Harboe

Fuckers

Siden optagelserne fra dengang er der sket en hel del i 'SJIT Happens'-universet. Ud over at Ruben Søltoft overtog rollen, og at serien siden er blevet ret populær, så hed den slet ikke 'SJIT Happens' i den spæde begyndelse.

Arbejdstitlen var derimod noget så hårdtslående som 'Fuckers'. Og som du måske kan se på prøveoptagelserne øverst, foregik den også i en helt anden lejlighed.

Se hele afsnittet af 'Serieland', herunder Ruben Søltofts blærerøvsbesked til Martin Høgsted, på TV 2 PLAY, hvor værterne i øvrigt anmelder hipsterserien 'Girls' og efternøleren til 'Full House', der hedder 'Fuller House'.