SJIT Happens

Liste: Fem ubehagelige situationer, der kan opstå i et bofællesskab

Det er ikke problemfrit at slå sig ned i et kollektiv eller et bofællesskab med andre. Det kan vennerne i ZULU-serien 'SJIT Happens' skrive under på.

‘Me casa es su casa.’

Det spanske ordsprog er efterhånden så mørt, at du kan prikke hul på det uden besvær. For selvom ’den enes slot sikkert burde være den andens slot’, når man deler lejlighed, så er der grænser for, hvor meget og hvad man kan deles om.

I mandagens afsnit af 'SJIT Happens' er det den nye pige Katrine, som lige skal lære rutinen i den unge bofællesskabet på Nørrebro.

Men det er langt fra første gang, at ZULU-serien har adresseret de problematikker, der kan opstå kollektivister imellem.

Herunder har vi fremhævet et par stykker.

Og det er klokken 21.30 mandag, at du kan se det nye afsnit af 'SJIT Happens' på TV 2 ZULU.

Fem lettere irriterende situationer fra et bofællesskab

 1. Hvis din bofælle insisterer på at dele alt

  I et bofællesskab må man indstille sig på at give afkald lidt af hvert. Men visse ejendele bør være tilladt at have for sig selv. Helt for sig selv. Det kunne være den dildo, du har liggende under sengen eller den musselmalede kop, du har arvet af din bedstemor.​​

   

 2. Når du har brug for alenetid

  I et bofællesskab kan det være svært at finde fred og ro til Skype-sex med sin kæreste. Særligt hvis man bor sammen (eller ved siden af) en gut, der har det lidt svært med at forstå en hentydning.

 3. Når din bofælle ikke har helt samme hygiejnestandarder

  Rengøring og oprydning er altid lidt af en hverpserede i et bofællesskab - særligt hvis man ikke helt deler samme hygiejnestandarder. Med flere bofæller kan køleskabet eksempelvis være lidt af skattekiste at gå på rov i. Men det kan også være det stik modsatte. 

 4. Når din bofælle holder fest uden at involvere andre i beslutningen

  Det gælder særligt, hvis din værelseskammerat ovenikøbet har inviteret et band til at spille dødsmetal lige midt i stuen. Og du tilfældigvis også er forelsket i den pågældende bofælle. 

 5. Når man bor med Medina – er vild med Medina – men ikke kan få Medina

  Alle kan da sætte sig ind i den situation