SJIT Happens: Dansk skuespiller blev fanget i skudopgør på ferie i Brasilien

Skuespiller Jonathan Harboe og komiker Nikolaj Stokholm fra ZULUs 'SJIT Happens' udveksler rejseminder fra to forskellige udkigsposter.

Komiker Nikolaj Stokholm kan ikke lide at rejse. Slet ikke ud af landet. Han vil helst blive hjemme. Hans medspiller i tv-serien 'SJIT Happens', skuespiller Jonathan Harboe, er stik modsat. Han kan slet ikke få nok af at rejse. Han indtager gerne verden helt alene og uden en mønt på lommen, hvorfor han ofte ender i ret dramatiske situationer.

Mandag aften er der sæsonpremiere på 'SJIT Happens', og hele Nørrebro-kollektivet påbegynder den nye sæson med en ferie i Egypten. Herunder fortæller de medvirkende fra den populære tv-serie, Nikolaj Stokholm og Jonathan Harboe, der spiller henholdsvis Øland og Mads, om deres egne personlige ferieminder.

Det blev mildest talt et meget modsætningsfyldt interview.

Den fedeste ferie, jeg har været på var…

Jonathan Harboe: For to uger siden, da jeg kørte alene ned langs kysten i USA fra San Francisco til Los Angeles. Det var natur og mig alene.

For Nikolaj Stokholm er en fed ferie en lidt anden ting. Hør hans svar i klippet herunder.

Jeg skal aldrig tilbage til…

Jonathan Harboe: Egypten. Virkelig aldrig tilbage dertil. Vi var der i rejseafsnittet i 'SJIT Happens', og det var første og sidste gang for mig. Jeg følte mig ikke velkommen. Vi var på et charterhotel, hvor vi fik sådan et armbånd – og jeg har aldrig været på charterferie før, så jeg følte mig som en løve i et bur. Det var enormt klaustrofobisk, så der kommer jeg ikke tilbage til.

Nikolaj Stokholm: Vi skal tilbage til 1999, da min mor og far er blevet separeret. Og når man er sygeplejerske, og ikke har så mange penge, så tog min mor den fantastiske beslutning, at vi tog en sommerferie i Danmark. Danmark er et fantastisk land, og jeg ynder jo egentlig bare at blive i Danmark, men vi var på Grenå Camping -og Vandrehjem. Der tænker jeg umiddelbart ikke, at jeg skal tilbage til.

Det værste du kan byde mig på en rejse er…

Jonathan Harboe: Det må være, at jeg skal hjem.

Nikolaj Stokholm: Det må vel egentlig være at få af vide, at den er forlænget. I stedet vil jeg meget hellere få at vide, at flyet går to timer før. Sådan en dag før man skal hjem, så vil man bare gerne hjem og går bare og venter.

Jonathan Harboe: Vi har ikke aftalt det her.

Jeg har aldrig været så presset på en ferie, som dengang jeg…

Nikolaj Stokholm: Min far har solgt sin virksomhed, og ud over at købe sig en BMW fik min bror og jeg fjernsyn på værelserne. Og så købte han også en tre-ugers rejse til Florida til hele familien. Det, der sker, er, at vi er i Florida og på vej hjem – vi flyver med Britisk Airways – bliver de to dage forsinket, så vi sidder bare 16 timer i en lufthavn. Vi laver ikke noget, vi sidder der bare. Det var ikke særlig fedt for en syv-årig dreng. Og så blev vi indlogeret i et vildt luksushotel, men vi havde ikke andet med os end det vi havde på, for vi kunne ikke få vores bagage. Jeg kan især huske det med at bade i underbukser i swimmingpool som syv-årig. Den alder, hvor man begynder at blive bevidst.

Den noget mere eventyrglade Jonathan Harboe afleverer naturligvis en meget mere dramatisk historie, der involverer en skududveksling og en ret uigennemtænkt tur op af en klippevæg. Hør svaret herunder.

Jeg vil klart anbefale andre, at rejse til…

Nikolaj Stokholm: New York.

Jonathan Harboe: Ja, det er en dejlig by. Den kan vi begge to godt lide. Den er skøn. Det er måske ikke så troværdigt længere, efter historien om min far. Men Brasilien. At tage til Brasilien med fem kroner på lommen er berigende. Det er et fantastisk land.

Nikolaj Stokholm: Ellers 'Vejle Fjord Hotel Kur og Spa' er også dejlig lækkert.

Når jeg rejser spiser jeg helst ikke…

Jonathan Harboe: Tartar i Egypten.

Nikolaj Stokholm: Jeg var i Barcelona på et tidspunkt. Og så prøvede vi en trestjernet Michelin restaurant – og jeg troede ligesom alle andre steder, når man går op i stjerner, så bliver det bare bedre. Men sådan er det ikke med restauranter. Når man går op i stjerner, så bliver maden bare mere eksperimenterende, og det var en vanvittig oplevelse.

Hør resten af madeksperimentet i klippet herunder.

På min ferie pakker jeg altid…

Jonathan Harboe: Mine speedos. På en eller anden måde – uanset om jeg tager et varmt sted hen eller ikke et varmt sted hen, så pakker jeg altid mine speedos. Så er jeg altid klar til at bade.

Nikolaj Stokholm: Det er sjovt, du siger det, for uanset om jeg tager et varmt sted hen eller ikke et varmt sted, så tager jeg altid tre par blazere med. Så sidder man i 35 graders varme og kan på ingen måde have en blazer på, men man har pakket det og betalt overvægt. Så det pakker jeg altid.

Det vigtigste på min ferie er…

Nikolaj Stokholm: Maden

Jonathan Harboe: Øjeblikkene, minderne og tilstedeværelsen.

Nikolaj Stokholm: Du har ret. Mit svar lyder så materielt. Vi er ikke så spontane. Primo Tours tillader ikke spontanitet, de tillader mere græsk aften på hotellet med dans og musik – dididididej.

Afslutningsvis fortæller de to skuespillere om en vaskeægte 'SJIT Happens' eller bare shit-happens-øjeblik, de havde på en rejse. Nyd klippet herunder og glæd dig til premieren mandag på TV 2 ZULU aften klokken 21.30. Eller fang de to første afsnit på TV 2 PLAY.