SJIT Happens krydres med et strejf af Morten Korch, når en Reichhardt rykker ind

I næste sæson af 'SJIT Happens' flytter en ny pige ind i Nørrebro-kollektivet Med sig har hun et af Danmarks mest folkekære efternavne.

Roberta Reichhardt flytter meget snart ind i dit liv, dit fjernsyn og i det fiktive bofællesskab i komedieserien SJIT Happens, når fjerde sæson får premiere den 1. februar på TV 2 ZULU.

Lejlighedens nye beboer hedder Katrine, og hun spilles af 19-årige Roberta Reichhardt. I nedenstående klip bliver hun budt velkommen af lejlighedens kulturelle fyrtårn, Emil spillet af Claes Quaade, med en sang og en rundvisning.

- Jeg havde faktisk ikke set serien, da jeg blev spurgt, om jeg ville til casting. Jeg boede i London det år, den fik premiere, så jeg så ikke dansk tv. Da jeg kom hjem til Danmark igen, var der ikke noget fjernsyn. Så det var først, da jeg blev spurgt, om jeg ville til casting, at jeg så serien. Efter jeg har set den, er jeg helt sikkert blevet fan, siger Roberta Reichardt.

Hun har sammen med det øvrige cast netop færdiggjort optagelserne til sæson fire af 'SJIT Happens'.

Skuespiller af tredje generation

Roberta Reichhardt er barnebarn af Morten Korch-helten, skuespiller Poul Reichhardt og i øvrigt datter af skuespiller og teaterchef Peter Reichhardt og dramatiker Line Knutzon.

Men selv om Roberta Reichhardt måske nok har fået mere kultur ind med æblemosen end de fleste, så fandt hun først ud af, at hun ville skuespillet for 1,5 år siden, da hun var til casting på filmen ’Comeback’.

- På et tidspunkt under casting-processen fandt jeg ud af ’det her er noget, jeg godt kunne tænke mig’. Jeg nød det sindssygt meget. Der har måske været noget inde i mig før, men det har jeg ikke været bevidst omkring. Jeg havde jo ikke prøvet det før, siger Roberta Reichhardt, der ikke tillægger sit efternavn større betydning.

Legede voksenteater som barn

Teater og film har dog alligevel spillet en vis rolle i hendes barndom.

- Jeg har ikke gået til teater eller noget, men jeg har leget teater som barn med min nabo Katinka. Det var sådan noget voksent teater, men med børn. Så det var ret dårligt. Vi lavede også film på vores computer, som vi klippede. Vi var gode rent teknisk, men filmene aldrig rigtigt færdige. Jeg skulle altid spille en sur mor, fortæller Roberta Reichhardt.

Katrine er sådan lidt handy

Det er ikke meget, Roberta Reichhardt må afsløre om den nye pige. Men hun har i stort omfang selv været med til at forme karakteren både i castingprocessen og under optagelserne.

Katrine er lige omkring samme alder, som Roberta Reichhardt, 19 år – lidt yngre end sine nye bofæller. Hun er med Roberta Reichardts egne ord ’sådan lidt handy’. En karakteregenskab, som Roberta Reichardt selv introducerede, da hun tog et vaterpas med til en casting, som en af tre ting, der kunne afspejle karakteren.

Og så er hun vistnok også lidt distræt, som Roberta Reichhardt selv.

- Der er helt sikkert nogle sider ved Katrine, som jeg kan genkende i mig selv. På et tidspunkt sagde instruktøren til mig, at jeg skulle være lidt mere Katrine-distræt. Det havde jeg ikke tænkt over, at hun var, så det var sikkert min egen distræthed, der kom ind over der, indrømmer Roberta Reichhardt, hvilket kom til udtryk dagligt - hver gang hun smed sit manus væk på settet.

Kunne ikke selv bo i bofællesskab

Roberta Reichhardt og Katrine adskiller sig dog fra hinanden på et væsentligt punkt. Roberta Reichhardt kunne ikke finde på at flytte ind i et bofællesskab.

- Nej, det tror jeg ikke, at jeg ville, hvis jeg skal være ærlig. Jeg har brug for fred og luft omkring mig. Måske som voksen, når jeg er 50 år eller noget, frem for eksempelvis at bo alene, lyder det fra Roberta Reichhardt.

I sit 19 år lange liv har Roberta Reichhardt derfor heller ikke prøvet at bo i hverken et kollektiv eller et bofællesskab endnu. Men det kommer hun til nu.

- Man kan virkelig mærke, at de er en familie. At de har arbejdet sammen længe. Og de har heldigvis taget virkelig godt imod mig, siger Roberta Reichhardt.

'SJIT Happens' har premiere mandag den 1. februar på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.