Comedy

Ombudsmand godkender plakat med nøgen Casper Christensen

28 personer har klaget over fræk reklame for "Klovn Forever". Men forbrugerombudsmand godkender plakaten.

En filmplakat med billeder af skuespillerne Casper Christensen og Frank Hvam uden tøj på i det, man kan kalde kærlig omfavnelse, har sat sindene i kog hos 28 forbrugere.

De har klaget til Forbrugerombudsmanden over plakaten og en tilhørende forfilm for filmen "Klovn Forever" med frække scener. Men markedsføringen af den danske film var helt i orden, lyder det nu fra Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at bruge nøgne eller letpåklædte mennesker i en reklame, medmindre reklamen er uanstændig, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen.

- Desuden lemper humor grænsen for, hvad der er tilladt i reklamer. I denne sag har vi ikke fundet belæg for, at markedsføringen var uanstændig og i strid med god skik, tilføjer hun.

Brugen af humor i reklamerne var med til at understrege, at hverken plakat eller trailer skulle tages alvorligt, lyder det.

Ikke forbudt for børn

En del klagerne gik på, at nogle af filmens plakater var placeret, så børn og unge kunne se dem. Men også på det punkt afvises klagerne.

- Forbrugerombudsmanden ikke fundet belæg for, at markedsføringen var rettet mod børn og unge eller kunne skade børn psykisk og moralsk, lyder det.

Selvom plakaten altså er ok i forhold til dansk lovgivning, var det en anden snak på Facebook. Her blev billederne fjernet, og Nordisk Film var tvunget til at lave en censureret version.