Comedy

Her er Casper og Frank for frække for Facebook

Se 'Klovn' på TV 2 Play

Casper Christensen og Frank Hvam, der ligger nøgne i en 69'er-stilling og kigger op mellem hinandens baller.

Dét er for hård kost for Facebook, som nu har fjernet alle artikler og billeder af hovedplakaten til den nye film 'Klovn Forever'. Til stor ærgrelse for Casper Christensen:

- Det er utrolig sippet og ærgerligt, at man ikke kan værdsætte kunst. Når der samtidig ligger så meget vold og andet ubehageligt på Facebook, siger den 46-årige komiker og skuespiller til TV 2.

Ifølge Facebooks regelsæt for sex, vold og nøgenhed er det ikke tilladt at vise kønsdele, og derfor er den oprindelige plakat for 'Klovn Forever', som giver kig til Casper og Franks ædlere dele, nu fjernet fra både Klovns og Frank Hvams Facebook-sider. Nordisk Film har af samme grund været nødsaget til at lave en censureret version (se indsat foto).

Frank Hvam: Vi vil ikke udløse ny Muhammed-krise

For Caspers komiker-partner Frank Hvam er sagen dog lidt mere nuanceret. Han kan godt se, at Facebook bliver nødt til at håndhæve visse regler.

- Facebook er jo et stort, internationalt foretagende, som servicerer hele verden. Så hvis der skal lidt pixels til, for at plakaten kan vises i Afrika, så er det da helt i orden. Vi vil helst ikke udløse en ny Muhammed-krise, lyder det fra Frank Hvam, som samtidig synes, at han og Casper har opnået det, de ville.

- Vi nåede at ligge i 24 timer på Facebook, og i løbet af den tid nåede vi ud til én million mennesker. Så det vil jeg gerne takke Facebook for. Mission accomplished. Alt er godt, konstaterer han.

Casper C.: Bekymret for de to næste plakater

I forbindelse med den første Klovn-film, 'Klovn - The Movie' i 2010, vakte komikerparret også stor opsigt med den ene af de to hovedplakater, hvor Casper Christensen lå splitternøgen oven på en masse nøgne kvinder, og en enkelt behåret mandearm stak op fra menneskebunken og dækkede lidt af Caspers kønsdele.

Casper Christensen frygter nu, at der vil opstå mere plakat-ballade i forbindelse med den nye film, 'Klovn Forever'.

- Jeg er faktisk mere bekymret for de to andre plakater, vi har lavet. Jeg giver dem højest 24 timer på Facebook. Men nu må vi se, hvad der sker, siger han.

De to plakater, som Casper hentyder til, viser henholdsvis ham selv som en Oscar-statuette og Frank Hvam som "Grubleren". De offentliggøres senere på sommeren.

'Klovn Forever' har premiere torsdag d. 24. september 2015 - i mellemtiden kan du se alle seks sæsoner af 'Klovn' samt dokumentaren 'Bag i Klovn - The Movie' på TV 2 Play

Fakta om den nye 'Klovn'-film

'Klovn Forever' er ligesom forgængeren 'Klovn – the Movie' baseret på Frank Hvam og Casper Christensens populære tv-serie 'Klovn', som blev vist i 60 afsnit fordelt på seks sæsoner på TV 2 i årene 2005-08.

I 2010 fik 'Klovn – The Movie' premiere og blev den mest sete danske biograffilm i det nye årtusinde (855.000 solgte biografbilletter og 140.000 dvd’er).

'Klovn Forever' er instrueret af Mikkel Nørgaard, som også instruerede 'Klovn – The Movie' og hele 'Klovn'-serien med undtagelse af sæson tre. Han står bl.a. også bag de to første filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger, 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne'.

'Klovn Forever' har manuskript af Casper Christensen og Frank Hvam og er produceret af deres eget produktionsselskab Nutmeg Movies med Jesper Zartov som producer.

'Klovn Forever' har gallapremiere torsdag d. 24. september 2015.

Se alle seks sæsoner af 'Klovn' og eksklusivt backstage-materiale på TV 2 PLAY