Underholdning

Anmelderne ikke begejstrede for 'Den lille havfrue': "Flopper som en døende fisk på land"

Danske og internationale anmeldere fælder hård dom over den nye live action-version. Der er dog ros til hovedrolleindehaveren.

For lang og uden den magi, der kendetegner originalen.

Anmelderne har en del at udsætte på Disneys nye udgave af tegnefilmsklassikeren 'Den lille havfrue' fra 1989.

Det nye live-action remake med skuespillere af kød og blod i hovedrollerne har fået en lunken modtagelse af danske såvel som internationale anmeldere.

Herhjemme giver de danske anmeldere mellem tre og fire stjerner til den storstilede genindspilning, der har premiere torsdag.

En lang tur på landjorden

Flere anmeldere bider mærke i, at der er lagt næsten en times spilletid oveni originalen, som mest er brugt på at folde fortællignen på landjorden ud.

Det bemærker Soundvenues anmelder, der skriver, at "spilletiden når op på den rigtig forkerte side af to timer" og kvitterer med tre stjerner.

Politikens anmelder mener ligeledes, at "magien fordamper i sollyset og forbliver fordampet i resten af filmens sidste time".

- Når Ariels stræben hiver os op på land, tørrer fortællingen støt og roligt ind, skriver Politikens anmelder og giver tre hjerter.

I en af de mere positive anmeldelser af filmen skriver Berlingskes anmelder, at filmen er "noget mindre magisk og tempofyldt oven vande" og kvitterer med fire hjerter.

Som en "døende fisk på land"

Mere kølige er de internationale anmeldere. Den britiske avis The Guardian skriver, at næsten alt i filmen "flopper som en døende fisk på land".

- Du skal være heldig for at tyde noget gennem den mørke scenografi under vandet, tilføjer avisen i deres tostjernede anmeldelse.

New York Times skriver i deres anmeldelse, at 'Den lille havfrue' giver publikum "alt det, som ingen vil have i en film".

Ros til Ariel

Selvom det vakte påstyr, at hovedrollen Halle Bailey som sort kvinde skulle spille Ariel, er det hende, der får flest rosende ord med på vejen af anmelderne.

Hendes version af havfruen får ros for at være bedre og mere kompleks end den oprindelige.

- Halle Baileys Ariel 2.0 er en storslået saltindsprøjtning til den gamle og skaber med sin enorme stemme og talent en ny favnende form for Disney-magi i filmens stærkeste øjeblikke, lyder det i Soundvenues anmeldelse.

- Først og fremmest spiller Halle Bailey som en drøm i et børneværelse med pastelfarvet tapet. Hun tilfører Ariel en power, energi og karakter, så man tror på, at et havdyr kan have en vilje, skriver Politiken.